Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři zápasy, tři výhry. Kometa v Lize mistrů září

Hokejisté Komety Brno si připsali v Lize mistrů ve skupině B třetí výhru. V premiéře na domácím ledě zdolali v prodloužení finské Kuopio 3:2. V sestavě Brňanů se poprvé v Lize mistrů objevil uzdravený Martin Erat a také Martin Dočekal, který v prvních dvou zápasech na severském turné rovněž chyběl.

Vítězný gól Komety vstřelil v 64. minutě Hynek Zohorna, který si připsal i jednu asistenci. Obhájci extraligového titulu, kteří vyhráli na ledě Stavangeru (2:1) i v Kuopiu (4:2) ztratili v Lize mistrů zatím pouze jeden bod. V sobotu od 13:30 hostí ve čtvrtém kole norský Stavanger.

Kometě nevyšel vstup do zápasu. Už ve druhé minutě z první střely na brankáře Vejmelku se podařilo Mäkinenovi skórovat. V sestavě Brňanů se poprvé v Lize mistrů objevil uzdravený Martin Erat a také Martin Dočekal, který v prvních dvou zápasech na severském turné rovněž chyběl.

Po vyrovnávacím gólu Vojtěcha Němce v deváté minutě se ale dlouho Brňané nedokázali střelecky prosadit. Navzdory tlaku jejich šance pochytal slovenský brankář Godla. V 36. minutě využil Maďar Sebok přesilovku Kuopia pět na tři k získání jednobrankového náskoku.

Srovnat skóre se podařilo Kometě až po velkém tlaku v závěrečné třetině, když v 55. minutě Nahodil vrátil do sítě odražený kotouč po Malletově střele. V prodloužení byli Finové aktivnější, neporadili si ale s brankářem Vejmelkou, který vychytal i jejich sólové nájezdy. Po chybě soupeře získal naopak v obranném pásmu kotouč Erat, po jehož přihrávce z bleskového protiútoku po levé straně Zohorna zajistil Kometě dvoubodový zisk.

Foto Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky Liga mistrů UEFA, Martin Erat, Brno, Kuopio, HC Kometa Brno, Martin Dočekal, Hynek Zohorna, Stavanger, Vojtěch Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři zápasy, tři výhry. Kometa v Lize mistrů září  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.