Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Martin Havlát se zítra rozloučí s kariérou. Do Brna přijede i Patrik Eliáš nebo Jarda Jágr

Charitativní exhibicí se ve středu rozloučí šestatřicetiletý hokejový útočník Martin Havlát s aktivní kariérou. V utkání mezi Havlát Teamem a mistrovskou Kometou Brno se na ledě objeví řada hvězdných hráčů včetně Jaromíra Jágra.

„Tuto akci beru jako moji poslední možnost zahrát si s klukama, se kterými jsem něco prožil. A chci se o to podělit s fanoušky a spolu s Kometou se spojit pro dobrou věc," uvedl Havlát na webu brněnského klubu. Utkání je vyprodané, výtěžek ze vstupného poputuje na Nadační fond Kometa a na rozvoj brněnské hokejové mládeže.

Vedle Jágra potvrdili Havlátovi účast Patrik Eliáš, Marián Hossa, Tomáš Hertl, Michael Frolík, Martin Erat, Jakub Voráček, Radim Vrbata, Marek Židlický, Zdeno Chára, Zbyněk Michálek, Michal Kempný, Ondřej Pavelec a také fotbalový brankář Petr Čech.

„Se všemi kluky, kteří přijedou, máme dobré vztahy. S většinou z nich jsem hrál nebo s nimi trávil čas ať už na ledě, nebo mimo něj. Samozřejmě bychom mohli z mých bývalých spoluhráčů poskládat ještě jeden tým, ale to nejde," dodal Havlát.

O čtyři měsíce mladší než Havlát je útočník Komety Erat, který plánuje nastoupit za oba týmy. „S Havlátem jsme vyrůstali, od dvanácti let jsme hrávali proti sobě. Byl to jeden z mých největších protivníků v kariéře. A před sedmi lety i spoluhráč na olympiádě ve Vancouveru. Škoda, že ho přibrzdila zranění," řekl Erat.

Havlát se ještě v uplynulé sezoně pokoušel znovu nastartovat kariéru. Od prosince se připravoval s Kometou, ale na konci ledna si před plánovaným návratem do extraligy poranil na tréninku třísla a hokeji dal definitivně sbohem.

Havlát patřil k velkým talentům českého hokeje. V roce 2000 se stal nejprve juniorským mistrem světa a další zlato získal o několik měsíců později i na seniorském šampionátu v Petrohradu. V roce 2011 si ještě odvezl bronz z mistrovství světa na Slovensku. Zahrál si také na olympijských hrách v Salt Lake City 2002 a ve Vancouveru 2010.

V NHL odehrál 790 zápasů. Od roku 2000 hájil barvy Ottawy, Chicaga, Minnesoty, San Jose, New Jersey a St. Louis. V týmu Blues odehrál v listopadu 2015 poslední utkání v kariéře. Působení v St. Louis vzdal kvůli přetrvávající bolesti třísel po pouhých dvou zápasech.

Středeční akce začne v DRFG Areně už v 10:30 autogramiádou vybraných hráčů obou týmů. Ve 12:00 je na programu komentovaný trénink Komety Brno. V 15:30 začne doprovodný program před exhibičním utkáním.
 

Foto Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky Martin Havlát, HC Kometa Brno, kariéra, Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Martin Erat, hokej, olympijské hry, Jakub Voráček, Zdeno Chára

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Havlát se zítra rozloučí s kariérou. Do Brna přijede i Patrik Eliáš nebo Jarda Jágr  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.