Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Kometě končí obránce Trška, Krejčík s Vincourem prodloužili. Erat se rozhodne v půlce června

Hokejový obránce Jakub Krejčík a útočník Tomáš Vincour budou i nadále působit v kádru extraligového mistra Komety Brno. Oba uzavřely nové kontrakty. Brno naopak opouští po Jozefu Kováčikovi další slovenský bek Peter Trška. Klub o tom informoval na svých webových stránkách. Na rozhodnutí Martina Erata se čeká, klub o něj má velký zájem.

Pětadvacetiletý Krejčík přišel do Komety na konci ledna z Medveščaku Záhřeb z KHL. Hned v prvním utkání za Kometu sice utrpěl otřes mozku, ale na play off se vrátil a byl ve vyřazovací části se 13 body za čtyři branky a devět asistencí dokonce nejproduktivnějším hráčem Komety. Vybojoval si i účast na letošním mistrovství světa.

„Jsem rád, že jsme se dohodli na další spolupráci. V Kometě je skvělá parta a těším se na další sezonu," řekl Krejčík. Bronzový medailista z MS v roce 2012 a bývalý hráč Slavie, Sparty, Lva Praha či Örebro uzavřel s Kometou
novou víceletou smlouvu.

Šestadvacetiletý Vincour se loni vrátil do Komety po devíti letech strávených v zámoří a v Rusku. Hrál v juniorské WHL za Edmonton Oil Kings a Vancouver Giants, v NHL za Dallas a Colorado, v AHL za Texas a Lake Erie i v KHL za Kazaň a Novosibirsk. V uplynulé sezoně sehrál za Kometu 46 utkání včetně play off a připsal devět branek a 16 asistencí.

Majitel, generální manažer i trenér Komety Libor Zábranský má zájem i o setrvání útočníka Martina Erata, který v současné době pobývá v zámoří. „Martin by měl v půlce června přiletět do Brna. Věřím, že bude pokračovat v kariéře dál a že to bude u nás. Čekáme jen na něj, jinak kádr se do začátku soutěže měnit nebude," uvedl Zábranský.

Po Kováčikovi končí v týmu i Trška, který letos reprezentoval Slovensko na MS. „Je to hráč středního věku a myslíme si, že by v naší konkurenci a kvalitě obránců nedostával tolik prostoru, kolik by potřeboval. Chceme pokračovat v zabudovávání našich mladých hráčů a odchovanců," prohlásil Zábranský.

Kádr Komety již dříve opustili také útočníci Marek Kvapil, který odešel do Chabarovsku do KHL, a Tomáš Vondráček, jenž zamířil do Pardubic. Do Brna se naopak vrátil forvard Tomáš Svoboda z Plzně a přišel Lukáš Nahodil z Pardubic.

Zábranský připouští další pohyb v týmu v rozehrané sezoně. „Kádr je hotový až posledním dnem přestupového termínu. Pokud by nastalo nějaké zranění, pokles formy u jednotlivců, pak budeme muset reagovat, tak jak to bylo v
minulých sezonách,"
dodal Zábranský.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, Jakub Krejčík, Martin Erat, Tomáš Vincour, Peter Trška, Libor Zábranský, Kontinentální hokejová liga, HC Slavia Praha, HC Dynamo Pardubice, KHL Zagreb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kometě končí obránce Trška, Krejčík s Vincourem prodloužili. Erat se rozhodne v půlce června  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.