Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zábranský složil vynikající tým, tvrdí legenda Komety Meixner

Hokejová legenda Komety Brno Jaromír Meixner označil za základ letošního úspěchu práci majitele klubu Libora Zábranského, který složil výborný kádr hráčů ochotných pracovat pro mužstvo. Tyto přednosti se po překonání výsledkové krize v základní části extraligy projevily v zápasech play off, kde Kometa válcovala jednoho soupeře za druhým a k titulu došla pouze s dvěma prohrami.

„Při sestavování týmu Zábranskému nahrálo, že někteří kvalitní hráči skončili v KHL. Bylo na nich vidět, že mají hlad po úspěchu. Projevilo se to například na Martinu Eratovi, který se z titulu radoval jako malý kluk," řekl sedmasedmdesátiletý bývalý reprezentant Meixner, který získal v Kometě pět mistrovských titulů a byl i u posledního před 51 lety.

Právě s Meixnerem před třinácti lety Zábranský po skončení aktivní kariéry konzultoval majetkový vstup do Komety.„Libor chtěl vědět, jaká je situace. Kometa byla v té době před zánikem. Ptal jsem se jej, zda chce jít do klubu, kde byly jen problémy a dluhy. Šel do toho. Zpětně mohu říci, že kdyby do klubu nevstoupil, tak už možná Kometa dnes nebyla," uvedl Meixner, podle nějž bylo druhým mezníkem po nezdaru v kvalifikaci o postup do extraligy odkoupení nejvyšší soutěže od Znojma.

Na současném úspěchu se také podepsalo prosívání kádru. „Zábranský stále hledal optimální sestavu. Což se mu postupně dařilo a tým dotáhl do dvou finále. Na titul to ale stačilo až letos, kdy kromě kvalitních hráčů měla Kometa i široký kádr," podotkl Meixner.

Ten před zahájením extraligy považoval za největší favority na titul Spartu s výborným hráčským kádrem a obhájce titulu z Liberce. „Kometě hodně pomohlo v základní části vítězství nad Chomutovem. Tím se vyhnula předkolu. Na Pirátech se v play off projevilo, že už byli utahaní," poznamenal bývalý obránce Komety, který označil za vynikající i tahy před koncem přestupního termínu - získání obránce Jakuba Krejčíka a v Pardubicích nevýrazného útočníka Alexandra Malleta.

„Ovšem základem úspěchu byl brankář Marek Čiliak, který se dostal do vynikající formy. I když Sparta, Hradec Králové i Liberec měly také kvalitní brankáře, Čiliak je o třídu převyšoval," tvrdí Meixner.

Za důležitý faktor označil i dobrou mládežnickou líheň Komety. Junioři i dorostenci jsou v popředí svých soutěží.„Postavení v tabulce není až tak důležité. Rozhodující je, aby rostly individuality. A to se Kometě také v hráčích, jakými jsou útočníci Nečas s Havránkem i obránci Král, mladý Zábranský i další hráči, daří," dodal Meixner.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Jaromír Meixner, Libor Zábranský, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Kontinentální hokejová liga, Marek Čiliak, Orli Znojmo, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábranský složil vynikající tým, tvrdí legenda Komety Meixner  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.