Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sen se stal skutečností! Kometa počtvrté porazila Liberec a po půl století čekání se stává mistrem

Je dobojováno. Hokejová Tipsport extraliga zná svého nového vítěze. Po 51 letech čekání se jím stala brněnská Kometa, když ve čtvrtém finálovém zápase porazila Bílé Tygry z Liberce 5:2. O výsledku rozhodla především bláznivá druhá třetina, ve které padlo dohromady šest gólů. Brněnský tým si tak připsal dvanáctý mistrovský titul v historii.

Úvod čtvrtého finálového utkání přesně zrcadlil skutečnost, o jak důležité utkání se jedná. Oba týmy k zápasu přistoupily s nesmírnou zodpovědností, hokej předchozích zápasů - bezhlavá hra nahoru - dolů byla tatam. 

Po "oťukávací" první třetině vlétly oba týmy do druhého dějství naplno. A chuť dát gól nesla ihned ovoce. Po dvou minutách hry našel brněnský Martin Erat na druhé straně kluziště Marka Kvapila a ten střelou z voleje prostřelil skulinku mezi Lašákovými betony. DRFG Arena vypukla v jásot. Sotva však stihly dovlát modrobílé šály a doznít chorály, stadion se ponořil do ticha. Ihned po vhazování se dal do útoku po křídle Krenželok, projel statickou obranou domácích a téměř z nulového úhlu dokonale vymetl pavučinu Čiliakovy brány - 1:1.

A gólovým žním druhé třetiny nebyl konec. Domácí dostali několik minut na to možnost přesilovky. V jejím závěru napřáhl Hruška a puk s přispěním Malletovy teče doputoval za Lašákova záda - 2:1 pro Kometu. Už tak extatická brněnská hala vypukla v krátkém sletu v jásot potřetí. Od modré nahodil puk na bránu Krejčík, puk lízl Haščákovu hůl a po krátké diskuzi rozhodčího s kolegou u videa a následném pokynutí pravicí směrem ke středovému kruhu byl stav 3:1 pro domácí.

Jestli bude někdy historie vzpomínat na druhou třetinu čtvrtého finálového zápasu mezi Kometou a Bílými Tygry, tato třetina bude označována jako třetina gólů a tečí. Ve 13. minutě vrátili Bílí Tygři úder, Šimkovo nahození v přesilovce ztečoval Valský a Liberec ožil nadějí - 3:2. "Třetina gólů" se opět předvedla pouhých 45 vteřin poté. Po krásné akci domácích na ose Hruška - Erat byl šikovný blafák druhého ze jmenovaných, který znamenal znovuzískání dvoubrankového vedení na straně Komety a výměnu golmanů Willa za Lašáka na straně Liberce.

Třetí třetina se nesla v duchu soustředěného bránění a následných výpadů domácích a neustále se zvyšujícího tlaku Tygrů. V posledních minutách zamkli liberečtí Kometu v útočném pásmu, kýžené snížení jejich snaha však nepřinesla. Minutu dvacet před koncem vystřelil domácím historicky dvanáctý mistrovský titul Jakub Krejčík a brněnská radost mohla propuknout naplno.

HC Kometa Brno - HC Bílí Tygři Liberec
(0:0,4:2 ,1:0 )

Branky: 22:22 Kvapil (Erat), 27:00 Mallet (Hruška), 28:17 Haščák (Krejčík), 33:13 Erat (Hruška), 58:40 Krejčík - 22: 37 Krenželok (Mojžíš), 32:28 Valský (Šimek)

Úvodní sestavy: HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Krejčík, Němec, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Trška, Zábranský, – M. Erat, Hruška, M. Kvapil –  H. Zohorna,  T. Havránek, Mallet - Čermák (C), Haščák, Zaťovič (A) –  R. Zohorna, Dočekal, Vondráček

Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – R. Šimek, Jánošík, Derner, Plutnar, Mojžíš (A), Pyrochta, Kolmann – Lakatoš, P. Jelínek, Krenželok – Valský, Bližňák, Svačina – Stránský, Radivojevič (C) ,Ordoš – , Vantuch, A. Dlouhý, Bartovič J.

Foto: Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky Bílí Tygři Liberec, Martin Erat, Jakub Krejčík, Extraliga ledního hokeje, Marek Kvapil, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen se stal skutečností! Kometa počtvrté porazila Liberec a po půl století čekání se stává mistrem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.