Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Krůček od vysněného titulu! Kometa vyhrála třetí finálový zápas s Libercem 3:0

Třetí finálový zápas play-off Tipsport extraligy zná svého vítěze. Brněnská Kometa v sérii úřadovala i potřetí, když doma porazila Bílé Tygry z Liberce 3:0. Ve středečním utkání má tak možnost vybojovat vytoužený dvanáctý titul mistra ligy, na který čeká víc než padesát let.

Do třetího finálového duelu vstoupili oba celky jak se na finále sluší - s urputnou bojovností. Diváci si tak museli na první gól počkat až do 13. minuty. Jakub Krejčík našel volného Jozefa Kováčika, který vyslal dělovku vstříc Lašákově brance. Liberecký golman se však blýskl geniálním zákrokem a puk schoval v lapačce. Domácí se domáhali gólu, na řadu tedy přišel videorozhodčí. Ten po dlouhé analýze záběrů rozhodl - puk viditelně překročil brankovou čáru - 1:0 pro Kometu.

Sotva v Rondu dovlály modrobílé šály, euforie vypukla opět naplno. Marek Kvapil při útoku chytře schovanou střelou přes obránce prostřelil Lašáka - 2:0 pro Brno.

Druhé dějství pokračovalo v bojovném tempu. Do jedné z největších šancí se dostal liberecký Vladimír Svačina, jeho střela se ale jen otřela o břevno. Na obou stranách se činili brankáři. Slibné šance Tygrů Ordoše a Kolmanna zastavil skvěle chytající Čiliak. Zkušený Lašák zase vychytal Leoše Čermáka. Druhá třetina skončila gólovým smírem.

Ve třetím dějství Kometa bránila dvoubrankové vedení. Na konci každého snažení Bílých Tygrů stála pozorná obrana s Markem Čiliakem v zádech. Brněnský triumf pak zpečetil gólem do prázdné brány Martin Zaťovič. Brněnská Kometa tak porazila Bílé Tygry z Liberce 3:0 a ve středu má příležitost vybojovat na domácím ledě titul mistra ligy.

HC Kometa Brno - HC Bílí Tygři Liberec
(2:0,0:0 ,1:0 )

Branky: 12:19 Kováčik (Krejčík), 12:51 Kvapil (Hruška), 18:17 Zaťovič (Čermák)

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Krejčík, Němec, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Trška, Zábranský, – M. Erat, Hruška, M. Kvapil –  H. Zohorna,  T. Havránek, Mallet - Čermák (C), Haščák, Zaťovič (A) –  R. Zohorna, Dočekal, Vondráček

Úvodní sestavy: Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – R. Šimek, Jánošík, Derner, Plutnar, Mojžíš (A), Kolmann, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Krenželok, Svačina – Bartovič, Bližňák, Ordoš – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.

Foto: Jiří Grulich, Kometa Brno

Štítky FC Slovan Liberec, finále, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, Jakub Krejčík, Jozef Kováčik, Marek Kvapil, Martin Zaťovič, Leoš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krůček od vysněného titulu! Kometa vyhrála třetí finálový zápas s Libercem 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.