Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fanoušci v Brně jsou unikátní, titul by si zasloužili, myslí si Martin Zaťovič 

Brněnský útočník Martin Zaťovič spoléhá v nadcházejících dvou zápasech finálové série s hokejisty Liberce na domácím ledě na vydatnou podporu fanoušků. Těší se na bouřlivou kulisu ve vyprodané aréně a chce si plnými doušky užít báječnou atmosféru v bitvě o titul.  

„Doufám, že nás lidi poženou, jak to dělali do teď. A zvládneme důležitý úterní zápas, na který se každý z nás soustředí. Finále extraligy je pro všechny svátkem. Každý by chtěl hrát o titul. Zápasy jsou vyrovnané. Dáme do hry všechno," řekl novinářům po dnešním tréninku Zaťovič, který po dvou vítězstvích v Liberci nepodléhá euforii a pocitu, že by měla Kometa mít herní a psychickou převahu.

„Všechno se může změnit během třetiny. Když se přestaneme držet naší hry, můžeme mít problémy. Na druhé straně víme, co umíme. Tým je zkušený. Nikdo si nedovolí nic podcenit," uvedl Zaťovič.

Zdůrazňuje, že není nic hotového. Výhodu ale vidí ve vnitřní síle týmu Komety. „Chceme jít dál a pokračovat v předcházejících výkonech. To nás žene dopředu. Uvidíme, jak se nám bude dařit na domácím ledě," uvedl.

Je přesvědčen, že jedním z důležitých faktorů bude fyzická kondice. Opticky byla v prvních dvou zápasech převaha na brněnské straně. „Vypadá to, že máme více sil. A tím i hodně času v jejich útočném pásmu. To soupeři dělá problémy," mínil Zaťovič. Očekává v úterý opět tuhou bitvu, v níž bude rozhodovat jeden gól.

Jak Kometa, tak i Liberec mají dokonale přečtenou hru protivníka. Nemají se navzájem čím zaskočit.„Budou opět rozhodovat maličkosti. Po rozboru předcházejících zápasů vylepšíme v naší hře nějaké detaily, na kterých je možno ještě zapracovat," dodal.

Hlavu si neláme ani tím, zda bude za Liberec chytat Roman Will, nebo Ján Lašák. „Mně je jedno, kdo proti mně stojí v brance. Situaci před střelou řeším až podle možností, které se mi nabízí. Brankáře nestuduji. Půjde spíše o to, jak se my dokážeme prosadit," řekl Zaťovič.  

 

Tři roky od poslední finálové účasti Komety hýbe sportovním Brnem opět hokej. První dva finálové zápasy se promítaly na Zelném trhu na velkoplošné obrazovky. Na každý zápas zavítalo na náměstí okolo pěti tisíc lidí, kteří na dálku fandili Kometě.

„Viděl jsem ze Zelného trhu fotku. Je úžasné, jak nám lidé fandí celou sezonu. Hrajeme také pro ně. Doufám, že si to užijeme společně. V Brně jsou fanoušci unikátní. Po jedenapadesáti letech by si opět zasloužili titul. Musíme zabrat," uvedl Zaťovič.

Zdroj: ČTK

Foto: René Rudzan
 

Štítky Martin Zaťovič, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Zelný trh (Brno), Ján Lašák, Roman Will

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci v Brně jsou unikátní, titul by si zasloužili, myslí si Martin Zaťovič   |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.