Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa přejela Spartu 4:1 a postupuje do semifinále!

Hokejisté Komety dotáhli úspěšné čtvrtfinále do vítězného konce v pouhých čtyřech zápasech! Na famózní obraty předchozích utkání navázali v sobotu modrobílí v DRFG areně skvělým výkonem, když porazili Spartu 4:1. Hrdinou zápasu se stal Vojtěch Němec. Kometu poslal do semifinále hattrickem.

Opakování hrůzného úvodu pátečního duelu se naštěstí nekonalo. Naopak. Za úspěšnější konec tahali modrobílí již od první branky. Na ni nemuseli čekat dlouho. Po šedesáti čtyřech vteřinách se před včerejším hrdinou Marcelem Haščákem otevřela sparťanská kasa a slovenský šuter se nemýlil.

Sparta přešla do ofenzivy a vzmohla se na poslední projev vzdoru celého čtvrtfinále. V sedmé minutě Lukáš Pech překonal Čiliaka a na malou chvíli vykřesal sparťanům jiskřičku naděje.

Ještě do konce třetiny však zaúřadovali modrobílí, které poháněla elektrizující atmosféra plné DRFG Areny. Kvapil našel před bránou samotného Vojtěcha Němce a ten šikovně obhodil Pöpperleho - 2:1. Ani ne dvě minuty na to dal stejný hráč divákům příležitost propuknout v šílenství. Brňané zachytili vyhození červeného beka a Němec krásnou kličkou do bekhendu poslal domácí do šaten s dvoubrankovým vedením.

Tím však gólový účet Vojtěcha Němce neskončil. Ve 27. minutě využil odrazu nahozeného puku, objel s kotoučem bránu a pohodlně zasunul za Pöpperleho záda. Na led se vznesl déšť brněnských čepic. Brňané pak do konce utkání kontrolovali skóre a užívali si nepopsatelnou atmosféru "moravského pekla".

Foto: Roman Kantor, Kometa Brno

Martin Šeda

Štítky HC Sparta Praha, Vojtěch Němec, čtvrtfinále, HC Kometa Brno, semifinále, Marcel Haščák, DRFG Arena, Brno, Lukáš Pech, Roman Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa přejela Spartu 4:1 a postupuje do semifinále!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.