Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa potřetí otočila duel se Spartou a má semifinále na dosah

Neskutečný obrat předvedla Kometa i ve třetím zápase čtvrtfinále s pražskou Spartou. Modrobílí v utkání dvakrát prohrávali o dva góly, díky gólu Jana Hrušky však dostali zápas do prodloužení, kde vystřelil Kometě výhru Marcel Haščák. Zítra mají tak Brňané možnost postoupit do semifinále.

 

Vyprodaná a bouřící DRFG Arena dostala z kraje zápasu studenou sprchu. A hned dvojitou. Nejprve ve druhé minutě bekhendem skóroval Uher, ani ne šedesát vteřin po něm vystřelil při přečíslení sparťanům dvoubrankové vedení Martin Gernát.

Sparťané však nabídli Kometě tři přesilovky během tří minut a jednu z nich využil chytrou tečí Vincourovy rány Marcel Haščák. Diváci hnali své borce za vyrovnáním. Do třetiny ale stihla Sparta zchladit Rondo gólem Petra Vrány a do šaten šla s dvoubrankovým vedením.

Do druhé třetiny Kometa vlétla po hlavě a výsledkem byla přesilovky a parádní dělovka Jakuba Krejčíka na 2:3. Možnost bleskově srovnat mohl minutu na to mladý dravec Martin Nečas samostatným nájezdem. Svůj bekhendový blafák však nedotáhl. Nechal tak vyniknout Jana Hrušku, který srovnal v 15. minutě na 3:3 a zadělal na další senzační obrat.

A obrat přišel! Diváci si na něj však museli počkat až do prodloužení, které Kometa dlouho nenapínala. Pouhých 44 vteřin od úvodního vhazování uvolnil Vojtěch Němec Haščáka, ten druhou branku v zápasu vystřelil diváky ze sedaček a Kometě zítřejší možnost mečbolu.

Martin Šeda

Štítky AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Marcel Haščák, Jan Hruška, Brno, semifinále, Martin Gernát, Petr Vrána, Jakub Krejčík, Martin Nečas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa potřetí otočila duel se Spartou a má semifinále na dosah  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.