Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do sestavy hokejistů Komety by se mohl vrátit uzdravený Čermák

Po více než dvoutýdenní pauze by se mohl v pátečním třetím čtvrtfinále play off proti Spartě vrátit do sestavy hokejistů Brna uzdravený útočník Leoš Čermák. Osmatřicetiletý kapitán týmu už trénuje naplno. Zranil se v předposledním duelu základní části extraligy s Chomutovem, které Kometa vyhrála 3:1 a zajistila si přímý postup do play off.

„Moje přání je jedna věc. Nebylo by to ještě optimální. Jsem ale připraven. Uvidíme, zda už zítra nastoupím," řekl po dnešním tréninku novinářům Čermák, který měl na křídlech Tomáše Vincoura a Martina Dočekala. „Měli jsme štěstí, že jsme v Praze dvakrát vyhráli. Domácí utkání budou o to těžší," uvedl lídr Komety.

Čermáka v utkání s Chomutovem trefil po tečované střele kotouč do obličeje. Utrpěl otřes mozku, otok na oku a zlomeninu nosu. „Byl jsem rád, že všechno dopadlo takto. A není to hlavně nic vážného. Měl jsem strach, aby oko nebylo nějak poznamenané," řekl Čermák. Pomohl mu i štítek z plexiskla na přilbě, který se roztříštil a stačil částečně ztlumit náraz.

Čermák byl s Kometou při obou zápasech v Praze. Chtěl s týmem trénovat, chodil o přestávkách do šatny. „Nyní je období, kdy bychom měli být pospolu. Oba zápasy v Praze byly nervák se šťastným koncem pro nás. Sledovat takové utkání z hlediště je mnohem více stresující než být na ledě," poznamenal Čermák.

Majitel a hlavní kouč brněnského klubu Libor Zábranský přišel s myšlenkou, aby při Čermákově absenci hrála Kometa zápasy bez kapitána, pouze s asistenty. Chtěl tím dát najevo Čermákovu důležitou roli. České řády tuto variantu ale neumožňují.

Oba zápasy v Praze tak s kapitánským céčkem na dresu odehrál obránce Ondřej Němec. „Rozhodnutí bylo v kompetenci trenérů, od kterých jsem dostal zodpovědnost. Leoš Čermák je ale náš kapitán. A když je na ledě, tak nás povede do dalších bitev on," uvedl Němec.

Zdroj: ČTK

Štítky Leoš Čermák, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Piráti Chomutov, hokejista, Ondřej Němec, Tomáš Vincour, Martin Dočekal, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sestavy hokejistů Komety by se mohl vrátit uzdravený Čermák  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.