Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometě se na Spartě povedlo jen choreo. Na ledě dostali modrobílí čtyřku

Povzbuzeni domácí výhrou nad Pardubicemi odjížděli hokejisté Komety, stejně jako početná základna fanoušků, do hlavního města na led Sparty. Krom povedeného úvodního chorea modrobílého kotle se však Brnu v Praze nepovedlo nic. Před necelými dvanácti tisíci diváky domácí roznesli Kometu jasnou výhrou 4:0.

Začátek zápasu byl ovlivněn dvěma tresty pro hostující hráče. Sparta se dostala ihned do tempa a také se dočkala prvního gólu. Na trestné seděli Vondráček s Hruškou a pohotový Lukáš Pech stál sám u Vejmelkovy svatyně a zavěsil – 1:0. Domácí útočník se dostal do zakončení i v 15. minutě. Opět stál v předbrankovém prostoru a zakončil naprosto přesně – 2:0. Kometa měla náznaky šancí, ale Pöpperleho výrazněji neohrozila.

Ve druhé části se hra Komety podstatně zlepšila a k vidění byli i hostující šance. Brňané dostali k dispozici tři dvouminutové přesilovky, které ale brankář Sparty dokázal kontrolovat. Sparťanský brankář pochytal několik střel obránce Němce a také dorážky Kvapila a teč Káni. Kontaktní gól však stále nepadnul. Pět minut před koncem druhé periody se naskytla velká možnost pro tým z Moravy. Brankář Pöpperle naprosto zbytečně koncem hole udeřil kapitána Komety do obličeje a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Dlouhou přesilovku hosté nedokázali do konce druhé části zhodnotit, přenesli si ji ovšem do třetí části. I tam přišlo na náhradního brankáře Novotného několik střel, vše se ale minulo účinkem. Dlouhý trest tak nebyl využitý a Sparta přidala ve 46. minutě třetí gól. Miroslav Forman si najel mezi kruhy a střelou po ledě poslal kotouč mezi Vejmelkovy betony – 3:0. Krátce za padesátou minutou napřáhl Řepík, brněnský gól vyrazil puk před Lukáše Klimka jehož úloha už byla poměrně snadná – 4:0. Takřka dvanáct tisíc diváků, z čehož značná část byla fanoušků Komety, víc už neviděla a domácí Pražané brali tři body.

Kometa Brno

Štítky AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, Lukáš Pech, Lukáš Klimek, Miroslav Forman, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometě se na Spartě povedlo jen choreo. Na ledě dostali modrobílí čtyřku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.