Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mizérie pokračuje: Kometa před vyprodaným Rondem prohrála moravské derby se Zlínem

Hokejisté Komety prohráli v pátek doma se Zlínem 2:4 a prodloužili svou výsledkovou mizérii. Z posledních šesti zápasů tak získali brněnští pouze tři body a v tabulce klesli na páté místo. Naopak Zlín vyhrál pí z posledních sedmi utkání.

"Musím naše hráče pochválit za předvedenou hru. Zlepšili jsme produktivitu. Čtyři branky stačily na to, abychom v Brně bodovali," usmíval se po utkání trenér Zlína Robert Svoboda.

Utkání mělo dynamický spád hned od úvodního hvizdu. Ve 2. minutě se dostal do úniku zlínský Honejsek a Gulaši ho musel zastavit faulem. Následovalo trestné střílení, které ale zlínský útočník neproměnil. O necelou minutu a půl se před Kašíkem naopak uvolnil Haščák a darovanou příležitostí nepohrdl - 1:0 pro Kometu. Zlínští po inkasované brance přidali na tempu. Ve hře dominovali, ale ke gólovému zúročení nedošlo, v koncovce postrádal Zlín přesnost.

Do druhého dějství vlétla Kometa v dobrém rozmatu - zpřesnila hru, zvýšila bojovnost i agresivitu. Vešekeré snažení však likvidoval výborně chytající Kašík. Na druhé straně se ve 29. minutě uvolnil Veselý, brněnský brankář Čiliak jeho sólo zvládl. O pět minut už ale měli modrobílí důvod ke smutku, když Čiliak nestačil na střelu Říčka. Bylo srovnáno.

Rozhodujícím momentem v poslední třetině byla přesilová hra hostí. Marušákovu střelu vyrazil Čiliak jen před Kotvana, který pohotově poslal Zlín do vedení. O pár minut později bylo dokonce ještě hůř. Přesně k tyči zamířil Holík - 1: 3 pro Zlín.

Jiskřičku naděje vykřesal pro Brna čtyři minuty před koncem Káňa. Závěrečný tlak ale Kometa nezužitkovala, naopak Řezníček potvrdil vítězství v moravské derby střelou do prázdné. "Do poslední chvíle jsme věřili, že bychom mohli se zápasem něco udělat. Bohužel jsme na bod nedosáhli. Zklamání je velké," řekl po utkání trenér Brna Kamil Pokorný.

Martin Šeda

Zdroj: HC Kometa
 

Štítky PSG Zlín, HC Kometa Brno, Robert Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mizérie pokračuje: Kometa před vyprodaným Rondem prohrála moravské derby se Zlínem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.