Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kometa doma prohrála s Olomoucí, v tabulce spadla na čtvrté místo

Třetí čtvrtinu sezony dnes neuzavřeli hráči Komety příliš slavně. V moravském derby doma s Olomoucí prohráli 1:3. Dvanácté Olomouci přitom k vítězství stačilo méně než dvacet střel. O Erata a Zaťoviče oslabená Kometa na svého soupeře vypálila třiatřicetkrát, úspěšná byla jednou. V tabulce tak klesla na čtvrté místo.

Kometě vyšel vstup do utkání na jedničku. Hned ve třetí minutě vypálil tvrdou ránu Peter Trška a hostujícími brankáři Konrádovi prosvištěl puk pod vyrážečkou - 1:0. Olomouc se však z rychlé branky rychle oklepala. V desáté minutě využila výhodu přesilovky, když Skládaný prostřelil z prostoru mezi kruhy Čiliaka - 1:1.

Ve druhém dějství pak Olomouc napodobila Kometu. Ve čtvrté minutě přetlačil brněnského obránce Marek Laš a zblízka prostřelil Čiliaka - 1:2. Kometa mohla záhy odpovědět, Nečasovu teč však vykryl dnes skvěle chytající Konrád. Mladému útočníkovi Komety tak překazil možnost radovat se z dárku ke svým dnešním osmnáctým narozeninám.

Do třetí třetiny nastoupili modrobílí s důrazem a aktivitou. Na konci všech jejich snažení byl ale vždy brankář Konrád. Hosté trpělivě bránili a čekali na protiútoky. V 51. minutě pak olomoučtí zachytili přihrávku na vlastní modré a v zápětí se po přečíslení dva na jednoho potřetí v zápasy radovali.  Miroslav Holec suverénní střelou pod víkou zpečetil skóre zápasu na 1:3.

Kometa kvůli prohře v základní části spadla na čtvrté místo. Na třetí Litvínov ztrácí jeden bod. Pozitivem dnešního zápasu tak zůstal především premiérový start devatenáctiletého kapitána juniorky Luboše Horkého.

Martin Šeda

Foto: Roman Kantor, HC Kometa Brno

Štítky SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, Luboš Horký, Peter Trška, Marek Laš, HC Verva Litvínov, Roman Kantor, Miroslav Holec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma prohrála s Olomoucí, v tabulce spadla na čtvrté místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.