Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Martin Erat má zlomené zápěstí, chybět bude několik týdnů

Útočník Komety Brno Martin Erat si v nedělním utkání s Libercem zlomil zápěstí na levé ruce a čeká ho několikatýdenní pauza. Druhý nejproduktivnější hráč týmu se zranil po souboji s obráncem Martinem Ševcem. Na klubové marodce doplnil nejlepšího střelce mužstva Martina Zaťoviče, který si zlomil ruku v pátečním utkání v Třinci.

Pětatřicetiletý Erat se zranil ve třetí třetině po snaze dohrát kotouč, který liberecký brankář Ján Lašák přikryl lapačkou. Obránce Ševc do Erata tělem vrazil, ke zlomenině ruky brněnský útočník přišel zřejmě už při osobním kontaktu ještě před pádem na led.

"Zatím je obtížné přesně specifikovat délku absence. Vypadá to na delší dobu. Oba hráči nám budou velmi chybět," řekl majitel Komety a současně hlavní kouč Libor Zábranský. O náhradě za Erata se Zaťovičem, kteří v této sezoně dohromady nasbírali 27 gólů a 53 kanadských bodů, momentálně neuvažuje. "Na trhu hráči podobných kvalit nejsou," uvedl Zábranský.

S Kometou trénuje Martin Havlát, který ale podle asistenta Petra Hakena v nejbližších zápasech určitě nenastoupí. "Herním projevem, kvalitou a talentem je na trénincích vidět, že je to skvělý hráč. Nicméně trénink není zápas. Martin musí sám říct, jestli se na to cítí. Rozhodne se on, kdy bude připraven naskočit do tak tvrdých zápasů," dodal Zábranský na klubových stránkách.

S Havlátovým startem zatím nepočítá, Kometa ale na závěr sezony očekává návrat Tomáše Vondráčka, který je do konce ledna na hostování v Plzni.

Zdroj: ČTK

Štítky Martin Erat, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, Martin Zaťovič, Martin Švec, Libor Zábranský, Ján Lašák, Martin Havlát, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Erat má zlomené zápěstí, chybět bude několik týdnů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.