Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa doma porazila druhý Liberec o tři góly, Vejmelka vychytal třetí nulu v sezóně

Brněnští hokejisté porazili ve 37. kole extraligy Liberec 3:0. První dva góly dala Kometa při početní výhodě. Brankář Karel Vejmelka potřetí v sezoně vychytal čisté konto. Kometa napravila předcházející dvě prohry a udržela si třetí místo v tabulce. Liberec při klopýtnutí Třince propásl možnost posunout se na vedoucí příčku.

Trenéři Komety po dvou předcházejících nezdarech přeskupili útočné řady. Po téměř měsíční přestávce se vrátil po světovém šampionátu dvacítek mladý útočník Nečas. Brňanům vyšel vstup do zápasu, hned při první početní výhodě otevřel skóre po Čermákově přihrávce z rohu kluziště Vincour. "S Čermákem spolu hrajeme takřka celou sezonu. Nějakou chemii už mezi sebou máme. Někdy musíme improvizovat. Leoš mi to perfektně hodil a já jsem dal se štěstím branku," poznamenal Vincour. Po inkasovaném gólů přidali Bílí Tygři na důrazu v osobních soubojích, zvýšili i tlak v útočné třetině, střelecky se však neprosadili.

Brňané měla s touto taktikou problémy, obtížně zakládali protiútoky. V úvodní třetině si ale vypracovali vyloženou šanci, když po chybě protivníka jeli sami na brankáře Lašáka zkušení Kvapil s Martinem Eratem. Situaci vyřešil brankář Lašák, který vystihl záměr Erata a jeho přihrávku na Kvapila stačil pohotovým zákrokem vypíchnout holí. "Měl jsem čas se na to připravit. Kdyby to Martin Erat trhl do bekhendu, tak bych tam byl za kukačku. Ale při inkasovaných brankách jsem měl být aktivnější," zhodnotil svůj výkon brankář Liberce Lašák.

Ve druhé třetině se hra vyostřila, přibylo osobních soubojů, šarvátek i oboustranné nervozity. Snaha Liberce o rychlé protiútoky většinou končila na špatné produktivitě. Podobně na tom byla i Kometa, která měla jedinou slibnější šanci ve 31. minutě, kdy po Eratově přihrávce Nečas z bezprostřední blízkosti přestřelil branku.

V úvodu třetího dějství trefil domácí útočník Čermák tyčku. Vzápětí Kometa po souboji s obráncem Ševcem ztratila Erata, který si poranil zápěstí. V závěrečných deseti minutách se Tygři museli obejít kvůli desetiminutovému trestu bez útočníka Jelínka. Liberec ve snaze o vyrovnání otevřel hru, nedokázal si ale poradit s brankářem Vejmelkou. Definitivní rozhodnutí padlo v rozmezí 53 vteřin. V 55. minutě překonal Lašáka Hynek Zohorna a vzápětí uzavřel střelecký účet Gulaši.

"Byl jsem mile překvapen, jak do utkání náš tým vstoupil. Hráči dokázali, že se umí koncentrovat od první minuty. To nasměrovalo celé utkání. Vyrovnaný souboj rozhodly přesilové hry, které se nám dlouhodobě nedařily. Troufnu si říci, že jsme měli více brankových příležitostí a odskočit jsme mohli dříve," uzavřel asistent trenéra Komety Petr Haken.

Zdroj: ČTK, HC Kometa Brno
 

Štítky Bílí Tygři Liberec, Karel Vejmelka, HC Oceláři Třinec, Martin Erat, HC Kometa Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma porazila druhý Liberec o tři góly, Vejmelka vychytal třetí nulu v sezóně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.