Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa poprvé s Třincem nebodovala, z venkovního zápasu si přivezla prohru 4:1

Na led vedoucího Třince odjel v pátek brněnský tým bez řady opor. Domácí se v zápase dostali do dvoubrankového vedení, jiskřičku naděje sice pro Brno vykřesal Čermák, Třinec si však výhru pohlídal. Díky tomu zůstává na prvním místě tabulky, Kometa je třetí.

 

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Dvě přesilovky a několik velmi slibných příležitostí však likvidoval brněnský Karel Vejmelka, který dostal po domácí porážce se Spartou důvěru již od úvodních minut. Čisté konto bohužel do konce první třetiny udržet nedokázal. Ve čtrnácté minutě napřáhl třinecký obránce David Nosek a červenobílí šli do vedení.

Druhé dějství už se nešlo v duchu plného nasazení obou zápolících celků. Nebezpečnější byli tentokrát modrobílí, k překonání domácího brankáře Hrubce jim ale nestačila ani dvojnásobná přesilovka. Nedáš, dostaneš - opět se potvrdilo ve sportu tisíckrát omleté pravidlo. Špatnou rozehrávku v obranné třetině brňanů vytrestal Erik Hrňa an Třinec vedl o dva góly. Do závěrečného hvizdu mohl ještě snížit Erat, jeho střela však mířila těsně vedle levé tyče Hrubcovy brány.

Co se nepovedlo v prvních dvou, muselo se povést ve třetí. A taky se povedlo! Nahození Kováčika tečoval před Hrubcem Leoš Čermák a Brno bylo opět ve hře! Bohužel pro fanoušky modrobílých, tohle byl první a poslední moment radosti ze zápasu v Třinci. Čtyři minuty na to totiž zužitkoval smolný odraz od zadního mantinelu Zbyněk Irgl. Pomyslný hřebíček do brněnské tříbodové rakve pak zatloukl gólem do prázdné brány Rastislav Špirko. 

Lídr si díky tomu udržel první místo před druhým Libercem, který na něj ztrácí bod. Kometa zůstává třetí, taktéž bod před Litvínovem.

(med)

Štítky HC Oceláři Třinec, FC Zbrojovka Brno, Leoš Čermák, AC Sparta Praha, Karel Vejmelka, David Nosek, Erik Hrňa, FC Slovan Liberec, HC Verva Litvínov, Zbyněk Irgl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa poprvé s Třincem nebodovala, z venkovního zápasu si přivezla prohru 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.