Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Venkovní mizérie pokračuje. Kometa prohrála v moravském derby ve Zlíně 4:3

Hokejisté Komety prohráli třetí venkovní zápas v řadě. Po porážkách v Praze a Olomouci neuspěli ani v moravském derby na ledě Zlína. Zápas rozhodla hororová první třetina, po které brněnští prohrávali už 3:0. V posledním dějství pak ještě dokázali utkání zdramtizovat, když se dostali na rozdíl jediné branky. Zlín si však vítězství pohlídal.

Spravit si chuť po předchozích porážkách se hráčům v první třetině na ledě Zlína rozhodně nepovedlo. Gólový účet otevřel jako první domácí Robert Bukarts, který prostřelil shluk těl před Čiliakem. Minutu poté dostali domácí výhodu přesilové hry, v ní našel Bukarts Holíka a ten prudkou střelou pod vyrážečku zvýšil náskok na 2:0. Dva rychlé gól v úvodním dějství vyhnaly z brány Marka Čiliaka, svou šanci dostal Karel Vejmelka. Ani tato výměna však Brnu nepomohla. Ve dvanácté minutě se sám před brankovištěm ocitl Filip Chytil a svou kličku zakončil úspěšně - 3:0. Hosté mohli do konce třetiny ještě snížit, Nečasovo vybídnutí však Kvapil neproměnil.

Do druhé třetiny vstoupila Kometa odhodlaně. První velkou šanci měl Hynek Zohorna, svou dorážku však nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Brněnští byli v útoku aktivnější, přesto plody své práce sklidit nedokázali. Výjimkou nebyl ani Martin Erat, který dokonce překonal domácího brankáře, ale z dobré pozice pak minul bránu.

Závěrečná dvacetiminutovka už byla jen pod taktovkou Brna. V osmé minutě našel Kvapil u levé tyče o Martina Erata a ten se nemýlil – 3:1. Brněnské snažení však srazil na kolena domácí Říčka. Ten z pravého kruhu propálil Vejmelku a Zlín vedl opět o tři góly. Navzdory inkasování Kometa pokračovala v aktivním hokeji a vyplatilo se. Vojtěch Němec našel krásným pasem Martina Zaťoviče, který střelou pod břevno snížil na 4:2. Tlak Komety vyvrcholil minutu před koncem. Při power play našel Vincour Káňu a ten tečí mezi betony snížil na nadějných 4:3. Po následujících šedesát vteřin už však domácí dokázali udržet vítězný stav a oplatili tak Kometě porážku z předchozího derby.

Martin Šeda

Štítky PSG Zlín, HC Kometa Brno, HC Olomouc, Praha, Karel Vejmelka, Martin Erat, Marek Čiliak, Filip Chytil, Martin Zaťovič, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní mizérie pokračuje. Kometa prohrála v moravském derby ve Zlíně 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.