Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa jde do čela! Z Mladé Boleslavi veze tři body, Třinec doma padl

Hořkost po první bezbodové porážce sezony je fuč! Kometa druhý venkovní zápas v řadě zvládla. Z ledu Mladé Boleslavi si odváží tři body. V tabulce ligy tak přeskočila Třinec, který si doma nedokázal poradit s Litvínovem.

 

 

Přestože nabídla první třetina atraktivní podívanou. Gólů se diváci nedoačkali. Lví podíl na tom měli především brankáři obou celků Vejmelka s Lukášem. Druhý jmenovaný dokonce vychytal trestné střílení Martina Dočekala.

Druhá třetina navázala na první dějství jak v atraktivitě, tak střeleckou neplodností. Obrat o 180 stupňů nastal v posledních pěti minutách. Gólovou přestřelku mohl odstartovat domácí Hyka. Mladoboleslavští dostali totiž stejně jako jejich brněnští sokové možnost trestného střílení. Avšak Hyka proti Vejmelkovi neuspěl a na druhé straně se za to gólově trestalo.

Brněnský obránce Trška poslal puk před bránu, který Haščák tečoval bruslí do Lukášovy brány - 1:0 pro Kometu! Minutu na to zvedali modrobílí ruce nad hlavu podruhé. Z modré vybombil Gulaši, kotouč zacinkal o tyč a Brno vedlo o dvě branky. Chybělo pouhých pět vteřin a Kometa by si to kabin odnesla dvougólový náskok. Hyka byl však proti, Vejmelkovi se pomstil za nevydařený nájezd a snížil na 1:2.

Třetí třetina přinesla několik šancí a zároveň výborných zákroků brankářů na obou stranách. Po pěti minutách hry propukla boleslavská aréna v jásot, když nenápadná střela obránce Tomáše Voráčka zapadla do sítě Vejmelkovy brány. Kometa však dokázala udržet koncentraci, k tomu přišla možnost v podobě přesilovky. Tým kouče Zábranského se ji chopil s vervou, mezi kruhy si najel Tomáš Vincour a vymetl Lukášovi pavučinu v rohu branky. Jednogólový náskok vydržel Kometě až do posledních minut, kdy sáhla Boleslav po hře bez brankáře. Té využil Kvapil a střelou do odkryté branky zpečetil vítězství Brna 4:2.

Díky třem bodům a zaváhání Třince, který doma v prodloužení podlehl Litvínovu, je Kometa opět v čele tabulky! V příštím zápase přivítá v DRFG Areně  dvanáctou Plzeň.

Martin Šeda

 

Štítky FK Mladá Boleslav, HC Oceláři Třinec, HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, Martin Dočekal, FC Viktoria Plzeň, Tomáš Vincour, Tomáš Voráček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa jde do čela! Z Mladé Boleslavi veze tři body, Třinec doma padl  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.