Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa i se Zábranským v trenérské roli prohrála v Olomouci

Hokejisté Olomouce porazili ve 44. kole extraligy trápící se Brno 5:2. Hanáci bodovali v osmém utkání po sobě, naopak Kometa z posledních devíti zápasů prohrála po osmé. Po páteční rezignaci kouče Aloise Hadamczika se nenastartovala ani s majitelem klubu Liborem Zábranským v trenérské roli.

 Brňané se herně zvedli až v poslední třetině, kdy vstřelili dva góly. Oproti pátečnímu zamíchali trenéři Komety sestavou týmu. Přeházeli všechny útoky i obranné dvojice. Do sestavy se nevešel obránce Koch, kterého nahradil Trška. V pozměněném složení se nedokázali v úvodu zápasu dostat Brňané do tempa.

Aktivnější domácí hokejisté získali územní převahu, ke které jim také napomohla přesilovka. V ní se ještě Brňané ubránili, v šesté minutě ale inkasovali úvodní branku, když střelu Pekra od modré čáry tečoval ještě Rác a brankáři Čiliakovi proklouzl pomalu letící kotouč do sítě. Zásluhou bojovnosti postupně srovnali hosté krok, vážněji brankáře Vošvrdu neohrozili.

Od druhé třetiny převzali režii zápasu do svých rukou Hanáci. Dobře pokryli střední pásmo a chyby protivníka v rozehrávce trestali rychlými protiútoky do otevřené obrany. Ve 25. minutě po bleskovém protiútoku přidal po Hermanově přihrávce Laš druhou branku, když bez problémů přehodil brněnského brankáře.

Ve 29. minutě Čiliak chytil do lapačky z bezprostřední blízkosti Řípovu střelu. Ani tento moment vadnoucí Kometu nenastartoval. Naopak v téže minutě po další chybě Mikúš našel před brankou volného Húževku, který přidal třetí gól. Po něm si vzali Brňané oddechový čas. Zastavili do konce druhé třetiny další příděl branek, jejich herní styl se spoustou nepřesných přihrávek se ale moc nezměnil.

V poslední třetině začala hrát Kometa jen se třemi útoky. Herně se výrazně zlepšila, což také potvrdila brankami Tona a Vojtěcha Němce. Na zvrat to ale nestačilo, neboť Olomouc si plný bodový zisk pojistila dalšími góly Pekra a Vodného.

Jan Tomajko (Olomouc): "V první třetině jsme nehráli moc dobře, nastartovali jsme špatný výkon hned v první minutě, kdy jsme nabídli soupeři laciný protiútok dva na jednoho. Podržel nás brankář Vošvrda. Dali jsme šťastný první gól, který nám hodně pomohl a uklidnil nás. Ve druhé třetině jsme podali velmi dobrý výkon. Byli jsme lepší a vytěžili z toho dva góly. Ve svém úsilí jsme z mého pohledu poněkud polevili v poslední třetině, kdy nás zmrazil první gól Komety. V této části hry nás soupeř přestřílel. Byli jsme v dnešním utkání produktivní, tolik gólů jsme v předcházejících zápasech nedávali. Myslím si, že právě naše produktivita rozhodla."

Kamil Pokorný (Brno): "Viděli jsme na hráčích, že chtějí zápas uhrát. První třetina z naší strany nebyla špatná. Bohužel jsme šance neproměnili. Soupeř šel se štěstím do vedení po nahozeném kotouči před branku. Přesto jsme na hráčích viděli bojovnost a nasazení. Druhá třetina nám nevyšla, komplikovali jsme si hru. Přihrávkami jsme se dostali do problémů. Ve třetí třetině jsme hráli nejlépe. Z naší strany byla patrná velká bojovnost a nasazení. Měli jsme několik vyložených šancí po sólových únicích Vondráčka a Tona. V závěru jsme hráli vabank. Musíme navázat na náš výkon v poslední třetině. Věříme, že nám pomůže přestávka a dostaneme se zpět do hry."

HC Olomouc - HC Kometa Brno 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Rác (Pekr, Vyrůbalík), 25. Laš (Herman, Buc), 29. Húževka (T. Mikúš), 51. Pekr (Houdek, Holec), 59. Vodný (Eberle, Řípa) - 49. Ton (T. Kaberle, Kováčik), 53. V. Němec (Kováčik). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4, navíc Ondrůšek - Kováčik oba na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Brno: Čiliak - Dujsík, T. Kaberle, Kováčik, Kozák, Kuboš, Malec, Trška - V. Němec, J. Hruška, J. Káňa II - Ton, Špirko, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - Dostálek, H. Zohorna, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, K. Beran a Pokorný.

Zdroj: ČTK

Štítky SK Sigma Olomouc, Libor Zábranský, Brno, FC Zbrojovka Brno, Alois Hadamczik, Vojtěch Němec, HC Kometa Brno, Jan Tomajko, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa i se Zábranským v trenérské roli prohrála v Olomouci  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.