Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa hlásí zvučnou posilu! Od nové sezóny bude za Brno válet Tomáš Plekanec

Kometa dokázala ulovit velmi zvučnou posilu. Za brněnský klub bude po loňském střídavém startu nově naplno nastupovat legenda Montrealu Tomáš Plekanec. Klub oznámil příchod šestatřicetiletého hokejisty na svém webu. Plekanec v Brně podepsal roční smlouvu.

Chci pomoci mladým hráčům, říká matador

„V první řadě rozhodl zájem Brna a zájem Komety. V loňské sezóně jsem zde strávil měsíc, věděl jsem tedy, do čeho jdu, jak organizace funguje, jaká je kabina. V Kometě je velká šance hrát o titul, zároveň je zde několik mladých hráčů, kteří jsou kvalitní, rád je budu sledovat a rád bych jim pomohl během sezóny v jejich hokejovém růstu,“ přeje si po svém příchodu Tomáš Plekanec.

„Jsem samozřejmě rád, že z nabídek, které Tomáš měl, se rozhodl pro Kometu. Věděl, do čeho jde, už tady byl s námi v uplynulé sezóně. Jen je škoda, že s námi nemohl absolvovat play-off, ale to už je pryč a nedá se s tím nic dělat. Věřím, že Tomáš bude vzorem pro naše mladé hráče, že jim má co dát a bude jim předávat zkušenosti. Je to kvalitní centr a díky jeho obrovským zkušenostem a bohaté kariéře nás posouvá jako tým zase o kus výš," říká majitel Komety Libor Zábranský.

Legenda Montrealu

Odchovanec Kladna odešel ve dvaceti letech okusit zámořský chlebíček a asi těžko mohl tušit, jakou zanechá za oceánem stopu. Na dlouhých patnáct let se nesmazatelně spojil s kanadským Montrealem, v němž odehrál drtivou většinu zápasů. V listopadu roku 2018 se mu podařilo odehrát jubilejní 1000. zápas v NHL, který navíc ozdobil gólem. Na významný milník dosáhl jako jedenáctý český hokejista v zámořské soutěži.

Jen 17 duelů stihl sehrát v Torontu, které se na konci února 2018 stalo jeho jediným dalším působištěm v NHL. V základní části nasbíral 608 bodů za 233 branek a 375 asistencí, v play off má na kontě 53 bodů za 18 gólů a 35 asistencí. Celkem v NHL odehrál 1095 duelů.

V osobním životě je Tomáš Plekanec spojen s Brnem i mimo hokej. V současnosti je jeho přítelkyní brněnská tenistka Lucie Šafářová, podle médií spolu dokonce slavný sportovní pár čeká dítě.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj s použitím TZ

Štítky Tomáš Plekanec, HC Kometa Brno, Montreal Canadiens, National Hockey League, Toronto Maple Leafs, Rytíři Kladno, Lucie Šafářová, Libor Zábranský

Kometa hlásí zvučnou posilu! Od nové sezóny bude za Brno válet Tomáš Plekanec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.