Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Český hokej zasáhla smutná zpráva. Při pondělní nehodě zemřel vynikající hokejista Václav Burda

Tragická zpráva obletěla republiku. Zemřelým řidičem při tragické nehodě v noci na pondělí u Hodonína, o které jsem vás již informovala, byl Václav Burda. Tento bývalý vynikající hokejista, legenda pražské Sparty, reprezentant a bronzový medailista z mistrovství světa nejspíše usnul za volantem a se svým Passatem najel do protisměru přímo pod kamion.

Nehoda se stala po půlnoci na pondělí na silnici I/55 mezi Hodonínem a Moravskou Novou Vsí. Burda nejspíše usnul za volantem, protože jeho auto se znenadání vyřítilo do protisměru, kde trefilo kamion. Hokejista na místě zemřel.

nehoda-nakladak2.jpg

„U řidiče nákladního vozidla provedli policisté dechovou zkoušku, která dopadla negativně a stejný výsledek se ukázal i při testu na drogy. Událost nyní zůstává v šetření," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

nehoda-nakladak.jpg

Člen zlaté generace Sparty, později skaut NHL

Václav Burda byl v 90. letech na domácí scéně vynikajícím hokejistou. Patřil do zlaté generace pražské Sparty, se kterou v roce 1993 vyhrál titul. V roce 1998 se stal nejužitečnějším hráčem ligy, ve stejném roce získal také na mistrovství světa bronzovou medaili. Jeho kariéru v roce 2002 předčasně ukončily problémy sbřišními svaly. Od té doby se Burda živil jako skaut evropských hráčů pro kuby z NHL, naposled pro Edmonton Oilers.

Burda zemřel ve 45 letech.

Autoři | Foto PČR, Hokej.cz

Štítky Václav Burda, hokejista, nehoda, Hodonín, HC Sparta Praha, Mistrovství světa v ledním hokeji, Volkswagen Passat, National Hockey League, Edmonton Oilers, Moravská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český hokej zasáhla smutná zpráva. Při pondělní nehodě zemřel vynikající hokejista Václav Burda  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.