Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Galapředstavení na Srbské, Zbrojovka nasázela Spartě tři góly!

Nervydrásající podívanou přinesl předposlední domácí zápas Zbrojovky na domácím hřišti. Brno vedlo již o tři branky, v závěru se o výhru ještě muselo strachovat, ale nakonec slaví mimořádně cenné vítězství, které pro Zbrojovku znamená jistotu záchrany.

I když postavení obou celků v tabulce předpovídalo opačný obraz hry, Zbrojovka se do Sparty pustila bez bázně a v prvních deseti minutách dokázala letenské zatlačit hluboko na jejich polovinu.

Zdaleka nejaktivnějším domácím hráčem byl v první půli Pavel Mezlík a právě jeden z jeho průniků přinesl v 36. minutě velkou šanci. Přetažený centr z levé strany propadl až na osamoceného Paška, ten se však unáhlil a hlavou poslal míč vedle Vaclíkovy brány.

Zbrojovka v poslední desetiminutovce přidala na obrátkách a začaly se dít opravdu nevídané věci. V životní formě hrající Pavel Mezlík pronikl do vápna tentokrát po pravé straně, prvním pokusem sice Vaclíka nepřekonal, ale z dorážky nekompromisně napálil míč do brány.

A to ještě nebylo v první půli vše! Ve 45. minutě korunoval Martin Husár svůj skvělý výkon přesným centrem na hlavu Karla Kroupy, který poslal Zbrojovku již do dvougólového vedení!

Ve 47. minutě se do brejku řítil Frejlach, jeho jedovku Vaclík vyrazil do tyče, od ní se míč odrazil k Davidu Paškovi, ten neváhal a přidal již třetí branku Zbrojovky, svou první ligovou!

Veškeré snahy Sparty pak v 52. minutě ještě přibrzdil David Lafata, který celou situaci neunesl, loktem sestřelil Frejlacha a byl po právu vyloučen.

Sparta již opravdu musela hrát vabank a Zbrojovce se tak otevíraly další možnosti ke zvýšení skóre. Brno mohla řada nevyužitých šancí mrzet, když v 71. minutě snížil Hušbauer a vykřesal pro Spartu poslední jiskřičku naděje. Síly na hřišti se vyrovnaly v 81. minutě, kdy po druhé žluté zamířil do kabiny Frejlach.

Na Srbské však přišel hitchcockovský závěr, když v 88. minutě snížil Kadlec na 3:2 a o minutu později zachránila domácí spojnice. Ani to však nebylo Zbrojovce dostatečným varováním. V nastaveném čase dostal míč do sítě Švejdík, již podruhé však gól nemohl platit pro ofsajd.

Konec dobrý, všechno dobré! V infarktovém závěru Zbrojovka uhájila vedení, překročila třicetibodovou hranici a definitivně si tak zajistila setrvání v Gambrinus lize i pro příští ročník.

FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 3:2 (2:0)

Branky: 39. Mezlík, 45. Kroupa, 47. Pašek - 71. Hušbauer, 88. Kadlec. ŽK: 2:1 (Frejlach, Kroupa – Bednář). ČK: 1:1 (81. Frejlach - 52. Lafata. Rozhodčí: Jech - Kovařík, Tacina. Diváci: 8 082.

Zbrojovka: Doležal - Hyčka, Pernica, Sus, Husár - Pašek (78. Buchta), Zavadil (76. Škoda), Frejlach, Lutonský - Mezlík, Kroupa (84. Malík). Trenér: Ludevít Grmela.

Sparta: Vaclík - Hybš (46. Bednář), Jarošík, Švejdík, Vidlička (63. Přikryl) - Krejčí, Hušbauer, Vácha, Matějovský, Kadlec - Lafata. Trenér: Vítězslav Lavička.

Zdroj a foto: www.fczbrno.cz

Štítky Gambrinus liga, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, 28.kolo, fotbal, Pavel Mezlík, David Pašek, Karel Kroupa, David Lafata, Martin Husár, Pivovar Gambrinus Plzeň, Vítězslav Lavička, Ludevít Grmela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galapředstavení na Srbské, Zbrojovka nasázela Spartě tři góly!  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.