Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od desíti k pěti. Sigma zničila Zbrojovku během patnácti minut a posunula ji na dno tabulky

Fotbalisté Zbrojovky Brna zažívají vstup do sezóny jako z té nejhorší noční můry. Po úvodní domácí porážce s Baníkem, prohře ve Zlíně, remíze s Bohemians a pohárovém vyhoření s třetiligovou Olomoucí dostala Zbrojovka výprask i od té prvoligové. Sigmě přitom k ovládnutí zápasu stačilo úvodních čtrnáct minut. Tři góly v úvodních 15 minutách naposledy v lize dala Sparta v roce 1999. Zbrojovka je tak po čtyřech kolech s jediným bodem poslední.

Zbrojovka rozhodně neprožívá ideální vstup do sezony, což mohla zlomit už po čtyřech minutách Fortese vychytal domácí gólman. Místo toho přišla smršť na druhé straně a brněnská defenziva měla obrovské problémy. V 9. minutě se olomouckému útočníkovi Chorému nevyšla přihrávka, míč však blokoval hostující kapitán Pavlík a to tak nešťastně, že nabil do tutovky Texlovi, který skóroval poprvé v lize.

Už za dvě minuty nedokázali Brňané zastavit individuální akci Housky, který prostřelil Melichárka podruhé. A hororovou pětiminutovku pro Zbrojovku uzavřela akce, při které si Kalvach stáhl šikovně míč a jeho zakončení dorazil do branky opět Texl. Otřesené Brno přečkalo ještě tři další velké šance a probralo se až po půlhodině hry, kdy zahrozil po rohovém kopu Jovanovič.

Krátce po přestávce se hostující kouč Habanec pokusil oživit tým vystřídáním Škody za mladíka Krejčího, dál však byla nebezpečnější olomoucká Sigma. Brněnskou snahu o zdramatizovaní brzdila řada nepřesností, nadějné příležitosti z protiútoků ale nevycházely také Hanákům. Ti se zatáhli více do defenzivy a jasné vítězství se jim podařilo s čistým kontem uhájit. 

Po čtyřech odehraných kolech je brněnská Zbrojovka s jedním bodem o skóre posledním týmem tabulky. Podbně nelichotivě se zatím prezentuje Mladá Boleslav a Jihlava, jež mají taktéž po jednom bodu. Příští víkend bude doma Brno hostit v očekávaném duelu pražskou Spartu.

Autoři | Foto Marek Fišer

Štítky SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava, Bohemians 1905, FC Fastav Zlín, ŠKODA AUTO a.s., FK Mladá Boleslav, FC Vysočina Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od desíti k pěti. Sigma zničila Zbrojovku během patnácti minut a posunula ji na dno tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.