Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dnes začíná Euro v malém fotbalu, lístky jsou zdarma

Slavné Lužánky už zase mají tribuny a stanou se opět dějištěm hvězdných sportovních výkonů, jak to v Brně odjakživa pamatují. Mistrovství Evropy v malém fotbalu startuje už dnes. V úvodním zápase vyzvou Češi maďarský výběr. Turnaj 24 zemí hostí areál bývalého hokejového stadionu do 17. června.

Místo, které před rokem oživily Hokejové hry brněnské Komety, tentokrát probudí osmý evropský šampionát v rychle se rozvíjejícím odvětví. Tribuny pro mistrovství Evropy pojmou tři tisíce fanoušků, všechna místa jsou na sezení a vstup na veškerá utkání včetně duelů české reprezentace i zápasů play-off je zdarma. „Přenosy ze šampionátu bude přebírat třicet devět zemí. V České republice vysílá utkání živě program ČT sport,“ poznamenal prezident české i Světové federace malého fotbalu Filip Juda.

Městská společnost STAREZ-SPORT, a. s., ve spolupráci s Jihomoravskou krajskou organizací České unie sportu připravila pro návštěvníky šampionátu také Fun Park u hotelu Bobycentrum, kde rodiče s dětmi zabaví stanoviště brněnských sportovních klubů. „Bude to takový menší Den náborů,“ sdělil za organizátory Petr Krchňák.

Fun Park bude otevřený v sobotu 10. června a v neděli 11. června, pak opět na závěr mistrovství Evropy v pátek 16. června a v sobotu 17. června vždy od dopoledních hodin. Představí se například basketbalový klub JBC Brno, házenkáři KP Brno, oddíly amerického fotbalu Sígrs a čistě ženský tým Amazons, badmintonový klub SKP Kometa, JumpPark, tenisová škola BLTC, baseballoví Hroši Brno, Florbal Židenice, Karate klub, Cheerleaders Brno Tigers nebo rozvíjející se sport headis. „Ještě jednáme o účasti hokejové Komety, fotbalové Zbrojovky nebo baseballových Draků,“ dodal Krchňák. Na doprovodném programu Eura se podílí také partneři Zoo Brno, společnost Nike či Porsche Brno.


Program:

Pátek 9. 6., 19.30.: zahajovací ceremoniál, 21.30: Česká republika – Maďarsko

Neděle 11. 6., 21.45: Česká republika – Lotyšsko

Úterý 13. 6., 20.15: Česká republika – Izrael

Středa 14. 6., od 14.00: osmifinále

Čtvrtek 15. 6., od 17.30: čtvrtfinále

Pátek 16. 6., od 19.30: semifinále

Sobota 17. 6., 18.00: o 3. místo, 20.00: finále

Tisková zpráva

Štítky fotbal, Mistrovství Evropy ve fotbale, FC Zbrojovka Brno, Lužánky, hokej, Evropa, Česko, Česká fotbalová reprezentace, Porsche, Nike

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná Euro v malém fotbalu, lístky jsou zdarma  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.