Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka dostala na hřišti poslední Jihlavy třígólový příděl. Jsem obrovsky zklamaný, říká Habanec

Po gólových hodech v domácím utkání s Mladou Boleslaví, které bohužel pro Zbrojovku skončilo nešťastně, přišla další rána. S nadějí upevnění náskoku na sestupová místa odjížděli svěřenci trenéra Habance na hřiště poslední Vysočiny. Zpátky do Brna se však vrátili s třígólovým přídělem a sestupovým pásmem v dohledu.

V prvním poločase držela Zbrojovka míč častěji na svých kopačkách, avšak příliš nebezpečné nebylo. Pokusy hostů totiž buď ztroskotaly na nepřesné finální přihrávce nebo mířily mimo. V první velké šanci se tak zjevil domácí Zoubele, po Popovičově centru však jen nechal vyniknout Melichárka v brance Brna.

Vzápětí pěkným centrem Vaculík oslovil jihlavského Ikauniekse, ten ale ve vyložené šanci mířil do břevna prázdné branky. Lotyšský útočník pak po chybě hostujícího stopera uháněl na Melichárka, ale na kluzkém terénu si míč předkopl a ani nezakončil.

To začátek druhého poločasu byl ze strany Jihlavy mnohem efektivnější. V 50. minutě se po rohu odrazil míč k Lukáši Zoubelemu, který umístěnou hlavičkou poslal domácí do vedení - 1:0. Jihlava se od té doby prezentovala zabezpečenou defenzívou, ale na útok určitě nerezignovala, tvořila si dost zajímavých příležitostí. V jedné z nich pohrdl centrem Vaculíka Zoubele.

To 75. minutě si už jihlavský kapitán asistenci připsal, když se jeho povedený centr snesl k Jakubu Fulnekovi, který v pádu usměrnil míč za Melichárka podruhé - 2:0. Ke třetí brance domácím výrazně dopomohl soupeř, když po hrubé chybě v rozehrávce vyslal do úniku Fulneka, který Davisi Ikaunieksovi připravil hodně jednoduchou pozici.  

Habanec svolává schůzi vedení

„Cloumá mnou obrovské zklamání. To, nač jsme se chystali, tedy zejména nasazení, soubojovost, to vůbec nenastalo. Je obrovská ostuda tady prohrát 0:3. Veškeré řeči a plácání jsme nechali v kabině a na hřišti to nepoužili. Je to pro nás velká ztráta, situace je hodně vážná a je potřeba nastartovat všechny zdravé buňky k tomu, aby Zbrojovka zůstala v lize," prohlisál po zápase brněnský trenér Svatopluk Habanec.

"S chladnou hlavou svolám schůzku s vedením, budeme to řešit, neboť se jedná o ohrožení ligy a zápas se Zlínem bude opravdu zápasem o ligu. Jsem součástí vedení a jsem za situaci zodpovědný. Budeme se bavit o tom, že máme čtyři zápasy na záchranu ligy, což je prvořadý úkol," dodal brněnský trenér.

Zbrojovka je nyní se šestadvaceti body na dvanáctém místě. Na první sestupové má náskok pěti bodů. Hradec Králové má však zápas k dobru. Jihlavě výhra výrazně pomohla, když poskočila z poslední příčky na první nesestupovou, čtrnáctou pozici.

FC Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)

Góly: 50. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks. 

Rozhodčí: Orel – Blažej, Hrabovský. Diváci: 2249.

Vysočina: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Vaculík (C) (84. Batioja), Zoubele – Fulnek, D. Ikaunieks (90+1. Rosa), Popović – Rabušic (72. Dvořák).

Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Polák, Zavadil (C) – Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal – Řezníček.

Dalibor Mašek, Martin Šeda

Štítky FC Vysočina Jihlava, Svatopluk Habanec, FC Zbrojovka Brno, trenér, FK Mladá Boleslav, Fulnek, FC Hradec Králové, FC Fastav Zlín, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka dostala na hřišti poslední Jihlavy třígólový příděl. Jsem obrovsky zklamaný, říká Habanec  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.