Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka doma vyrovnala až v nastavení a prodloužila tak šňůru domácích remíz

Fotbalisté Zbrojovky remizovali v 16. kole první ligy na domácím trávníku s Karvinou 1:1 a prodloužili svou podzimní výsledkovou mizérii na sedm zápasů bez vítězství. Karvinou poslal do vedení ve 47. minutě Jan Šisler, bod zachránil Brnu gólem v 90. minutě Lukáš Vraštil. Zbrojovka přezimuje na čtrnáctém místě.

"Byla to pro nás velká křeč až do samého závěru, kdy se nám podařilo vyrovnat. Bod je pro nás málo. Chtěli jsme mít před zimní přestávkou sedmnáct bodů. Jednoznačně hodnotím naše podzimní vystoupení jako neúspěšné," řekl po utkání brněnský trenér Habanec.

Aktivní hra podložená i kombinační přesností vynesla Brňanům v úvodu zápasu herní převahu, ze které si vypracovali i dvě slibné příležitosti. Ve 4. minutě si Řezníček po úniku z levé strany povodil brankáře Laštůvku. Dostal se ale ze střeleckého prostoru a tak ještě našel nabíhajícího Hyčku. Tomu však chyběl krok a na míč před volnou brankou nedosáhl.

O tři minuty později zaváhal při rozehrávce Voltr a po jeho chybě se dostal do sólového úniku Škoda. Na vyběhnutí brankáře Laštůvky zareagoval Škoda pokusem o lob. Napodobit svého staršího bratra Milana, jenž dal podobným způsobem o den dříve gól Zlínu, se mu ale nepodařilo. Michalův pokus minul branku. "Na napodobení jsem nemyslel, reagoval jsem na vyběhnutí brankáře. Mrzí mě, že jsem netrefil branku. Utkání mohlo mít jiný průběh," poznamenal Škoda.

Na šance to bylo na zbytek poločasu ze strany Zbrojovky všechno. Ještě chvíli si udržovali herní převahu. Postupně ale začala skřípat kombinační souhra ve středové řadě a taktovku převzali hosté. Ovšem ani fotbalisté Karviné vážněji branku soupeře v závěru poločasu neohrozili. Většina jejich kombinací končila u hranice trestného území a střelám chyběla přesnost.

Karviná udeřila hned po změně stran. Šisler přihrál Voltrovi a čekal, že se pokusí projít mezi obránci. Jenže Voltr mu přihrávku vrátil zpět. Šisler ještě trochu podklouzl. "Rychle jsem vstal a jen kopl do míče bodlem. Nebyla to velká rána, ale brankář Melichárek na ni nedosáhl," popsal Šisler situaci, která vedla k první brance.

"Byl to můj gól. Jen jsem se míče stačil dotknout, vyrazit se mi jej už nepodařilo," přiznal Melichárek. Po inkasovaném gólu Brňané otevřeli hru, jejich útočná snaha narážela na sevřenou obranu protivníka. Jedinou vážnější šanci na vyrovnání měl Řezníček, jenž v 54. minutě trefil brankáře.

V závěru nastoupil do hry i uzdravený Zavadil a jeho přítomnost pomohla po zoufalém náporu alespoň k deváté remíze Brna. Tlak zúročil po přesném centru Zavadila vyrovnávacím gólem hlavou Vraštil.

"Po průběhu zápasu cítíme zklamání. Musím objektivně ale přiznat, že remíza je zasloužená. V závěru jsme se dostali pod tlak, soupeř si vypracoval několik standardních situací. Bohužel pro nás na hřiště přišel na poslední čtvrthodinku Pavel Zavadil a jeho zkušenost se projevila. Právě na něj byl faul a ze standardní situace jsme dostali branku," posteskl si trenér Karviné Jozef Weber.

Zdroj: ČTK

Štítky MFK Karviná, FC Zbrojovka Brno, Jan Šisler, Lukáš Vraštil, HC Škoda Plzeň, Brno, Pavel Zavadil, FC Fastav Zlín, Jozef Weber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka doma vyrovnala až v nastavení a prodloužila tak šňůru domácích remíz  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.