Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka zvládla osmifinále poháru. V generálce na sobotní ligový duel porazila Jihlavu 2:1

První zápas dvojitého klání mezi Brnem a Jihlavou Zbrojovka zvládla. Ve středu porazila Jihlavu 2:1, díky čemuž úspěšně postoupila do čtvrtfinále MOL Cupu. Druhý poločas brněnsko-jihlavského dvojzápasu začíná v sobotu v rámci dvanáctého kola nejvyšší fotbalové ligy.

 

Jako nebe a dudy. Tak by se dala označit hra v prvním a druhém poločase. Prvních 50 minut hry nabídlo, zejména ze strany Zbrojovky, atraktivní podívanou. "Do nebe" se musel hostující golman Rakovan dívat dvakrát potom, co lovil míč ze sítě. Poprvé, když ho ve 38. minutě překonal Řezníček, podruhé po úspěšně proměněné penaltě Michala Škody.

Pak ale brněnští najeli na hru alá "dudy" (čímž nemyslím, kdo dá soupeři více houslí, ani kdo spatří bujnější poprsí v  hledišti). V 58. minutě využil chyby hostující Rosa a snížil na 2:1. A krásný fotbal byl tentam. Zbývajících třicet minut se nesl v duchu bránění těsného výsledku. Několikrát se spolehlivým zákrokem blýskl domácí brankář Veselý, kterému, respektive celé obraně, nebezpečně "zatápěl" hostující Rabušic.

S číslicemi na výsledkové tabuly se však již do závěrečného hvizdu měnit nemuselo a tak Zbrojovka postoupila do čtvrtfinále národního poháru. Jejího dalšího soupeře učí až los.

Martin Šeda

Foto: Tomáš Hrivňákfacebook.com/tomashrivnakphotography

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, MOL Cup, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zvládla osmifinále poháru. V generálce na sobotní ligový duel porazila Jihlavu 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.