Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Navrátilec Polák vystřelil Zbrojovce první výhru v sezóně

Zajímavou zápletku si pro brněnské fanoušky nachystalo páté kolo první fotbalové ligy. Tým trenéra Habance získal první tři body v sezóně proti Slovácku, které Habanec v minulých letech trénoval. Výhru navíc skvělým výkonem režíroval Jan Polák, který při návratu do Brna oblékl kapitánskou pásku.

Ta mu zjevně svědčí. Dnes nejlepší hráč na hřišti výrazně přispěl k bodovému zisku gólem, ale i klidem a rozvahou ve středu pole.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a téměř nepouštěli Slovácko za vlastní polovinu. Z pozemní převahy pramenilo několik šancí, domácí borci z nich ale vytouženou branku vytěžit nedokázali. Na vině byla hlavně nervozita v zakončení a dobrá práce hostujících beků ve vápně.

Do druhého poločasu vlétli červení, jako uragán a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Rohový kop Milana Lutonského propadl na zadní tyči až k Janu Polákovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a rozvlnil síť za gólmanem Hečou.

Zbrojovka viditelně ožila a za chvíli se domácí diváci radovali po druhé. Standardní situaci Vávry dostal do brány Řezníček, rozhodčí ale viděli ofsajd.

Hráči Zbrojovky se i nadále snažili držet míč na svých kopačkách, což se jim do dobré 75. minuty dařilo. Poté přece jen převzali iniciativu hostí. Vstřelit vyrovnávací branku se jim však nepodařilo a Zbrojovka tak vybojovala letošní první a zasloužené vítězství.

Ohlasy po utkání. 

Trenér hostů Levý - "Rozdíl byl v tom, že Brno chtělo vyhrát a my jsme si chtěli zahrát fotbal. Pokud prohrajete většinu osobních soubojů, nemáte šanci vyhrát utkání."

Trenér domácích Habanec: "Vstoupili jsme do utkání velice aktivně. Myslím, že výhra byla zasloužená, mohli jsme vyhrát i větším rozdílem. To, co někteří hráči spálili... Důležité je, že jsme dostali tři body a že jsme přenesli náladu z kabiny na hřiště."

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 47. Polák. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Kubr. ŽK: Biolek, Ťok, Kerbr (všichni Slovácko). Diváci: 4322.

Sestavy:

Brno: Melichárek - Šural (82. Sedlák), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák, Lacko - Hyčka, Škoda (73. Buchta), Vávra (69. Pašek) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Slovácko: Heča - Chvátal, Daníček, Košút, Reinberk - Šumulikoski, Ťok (52. Kalouda) - Biolek (52. Koné), Havlík, Kerbr (65. Zajíc) - Diviš. Trenér: Levý.

Štítky 1. FC Slovácko, FC Zbrojovka Brno, Jan Polák, Milan Lutonský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navrátilec Polák vystřelil Zbrojovce první výhru v sezóně  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.