Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zbrojovka jde do baráže! Zajistila si ji s předstihem drtivou výhrou nad Třincem

Zbrojovka slaví první výrazný úspěch a hlavně krok k postupu do první ligy. Flinta doma přejela Třinec 5:0 a díky remíze Hradce ve východočeském derby s Pardubicemi má jistotu třetího místa a baráže už kolo před koncem soutěže.

Brňané vstoupili v sobotu odpoledne do utkání s Třincem aktivněji a tři a půl tisíce fanoušků na Srbské si poprvé zařvalo ve 32. minutě, kdy se hlavou trefil Magera. 

Ještě do poločasu stihla Flinta skórovat podruhé. Na levé straně se krásně uvolnil devatenáctiletý talent Ondřej Pachlopník a střelou po zemi na zadní tyč zvýšil na 2:0.

Druhý poločas začal poměrně nezábavnou dvacetiminutovkou, kde Zbrojovka jistila bezpečné vedení. V 74. minutě rozjásala Srbskou nádherná kombinace. Jakub Přichystal našel geniálním lobem Šimona Šumberu a ten uklidil za záda třineckého Adamušky - 3:0.

Brněnská paráda tím nekončila, ani pro Šimona Šumberu. Ten se v 81. minutě ocitl sám na kraji vápna a křižou přihrávkou hledal Štepanovského na zadní tyči, odražená přihrávka se dostala zpátky k němu a Šumbera krásnou střelou na zadní zvýšil už na 4:0.Pověstné bůra pak završil v 86. minutě hlavou Bariš.

Zbrojovka si díky třem bodům a bezbrankové remíze Hradce zajistila definitivní třetí místo. S tím už nic nezmění ani poslední kolo a  zápas v Jihlavě. Zbrojovka se v baráži o ligu potká s Opavou, Bohemkou, Příbramí nebo Karvinou.
 

Foto Varvara Šatunova

Štítky zbrojovka, Třinec, baráž, výhra, FC Hradec Králové, Brno, FK Pardubice, Ondřej Pachlopník, Jakub Přichystal, Bohemians 1905, 1. FK Příbram, SFC Opava

Zbrojovka jde do baráže! Zajistila si ji s předstihem drtivou výhrou nad Třincem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.