Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sen o baráži se zase vzdálil. Zbrojovka prohrála ve Varnsdorfu o dva góly

Zbrojovácký plán o návratu do první ligy dostal v neděli značnou trhlinu. V boji o třetí místo, které Brno obsadilo po domácí výhře s Pardubicemi, dnes Brňané selhali. Na severu Čech ve Varnsdorfu prohráli o dvě branky a na třetí místo se vrátil Hradec. Zbrojovku v tabulce navíc přeskočil právě Varnsdorf.

Trenér Šustr musel oproti vítězné sestavě z posledního zápasu udělat na poslední chvíli dvě nucené změny - Krejčího nahradil ve středu zálohy Sedlák a na hrotu místo Magery nastoupil Růsek. Úvod utkání Zbrojovce těžce nevyšel a dvě minuty po tyči Schöna se již domácí mohli radovat poté, co roh Adama Ondráčka propadl nikým netečován rovnou do brány.

Brno se pomalu začalo dostávat do tempa až kolem 20. minuty, další velká šance však přišla na druhé straně, kde tečovaný Djordičův pokus skončil znovu na tyči. Až v závěrečné čtvrthodině první půle se do šancí začala dostávat také Zbrojovka. Ve 33. minutě hledal Růsek nebezpečeným centrem ve vápně Šumberu, před kterým musela domácí obrana odvracet na roh. Podobně dopadla i situace o několik chvil později, ve které si jen Růsek se Šumberou prohodili role. Poté co Růskovi v dobré pozici míč nesedl a hlavička Škody skončila v největší zbrojovácké šanci nad, šel do kabin spokojenější Varnsdorf.

Do druhého poločasu naskočili čerství Bartolomeu s Magerou. Právě na Lukáše Mageru mířil další nebezpečný centr v 55. minutě, domácí gólman Porcal ale nakonec souboj s nejlepším brněnským střelcem vyhrál. Zatím co Zbrojovka ze své územní převahy příliš těžit nedokázala, Severočeši mohli v 64. minutě po rychlém kontru zvýšit své vedení. Zcela osamocen na Halousku postupoval Schön, po teči brněnského brankáře ale naštěstí pro Brno skončil míč vedle.

Pojistku v podobě druhého gólu mohl jako další přidat deset minut před koncem Barac, ten ale sám před Halouskou napálil míč nad. Šance na srovnání se nakonec dočkala i Zbrojovka. Pět minut před závěrečným hvizdem se ve skrumáži dostal míč ke Škodovi, ten jej ale napálil jen do boční sítě. Když se poté neujal ani jeden z dalších dvou nebezpečných centrů před bránu Porcala, přišla v nastavení druhá branka domácích. Do zakončení se prodral Ondřej KOCOUREK a zblízka rozhodl o tom, že tři body zůstaly na severu Čech.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Varnsdorf, prohra, FK Varnsdorf, FC Zbrojovka Brno, Česko, FC Hradec Králové, FK Pardubice, Brno, Lukáš Magera, HC Škoda Plzeň

Sen o baráži se zase vzdálil. Zbrojovka prohrála ve Varnsdorfu o dva góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.