Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moravská hokejbalová liga míří do finále. O titul se utká Hodonín s Jihlavou

Moravská hokejbalová liga míří do finále. Do něj proklouzly ze semifinálových sérií týmy Hodonína a Jihlavy, kteří za sebou nechali Brno a Kyjov.

Semifinále se hrálo na dva vítězné zápasy, a tak bylo domácí hřiště a vlastní fanoušci o mnoho více důležití, neboť každá prohra znamenala mečbol pro soupeře. Ve značné výhodě byly po minulém víkendu celky Hodonína a Jihlavy, kteří odstartovaly své série vítězně.


Jihlava v prvním zápase přehrála doma Kyjov 3:1, a tak odjížděla do sobotní odvety s cílem dovézt si domů postup. Jenže tento cíl dostal hned v začátku pořádné trhliny. Ve formě hrající Fraňo totiž dostal Kyjov do dvoubrankového vedení. Jihlava se pak sice dostala ve druhé části zpět do hry, jenže poté Kyjov nasázel ze tří protiútoku tři branky, čímž si vytvořil dostatečný náskok. Ten pak udržel i přes obrovský tlak hráčů SK. O postupujícím do finále musel proto rozhodnout dodatečný třetí zápas v Jihlavě.

HBK Kyjov – SK Jihlava “B“ 5:4 (2:1, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Fraňo (Toman), 4. Fraňo (Pichler, Dobeš), 19. Fraňo (Slanina), 24. Šedík (Dobeš), 29. Fraňo (Nakládal) – 13. Střecha, 16. Průcha (Apeltauer), 29. Blaško (Sobotka, Jiskra), 44. Střecha (Danko).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:51. Diváci: 20.


Důležitost zápasu byla znát, když se oba soupeři začali rozcvičovat více než hodinu před úvodním buly. A není se co divit, prohra totiž znamenala pro jednoho z nich konec sezóny. V Jihlavě byla opět skvělá divácká kulisa, která hnala svůj tým vpřed. I díky této podpoře měla Jihlava od začátku více ze hry a rychle si vytvořila tříbrankový náskok. Kyjov pak působil velmi ospalým dojmem a kromě pár protiútoků si nedokázal vytvořit souvislý tlak. I proto nakonec inkasoval ještě další tři branky a jeho sen o finále se tak rozplynul.

SK Jihlava “B“ – HBK Kyjov 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Jiskra (Danko), 6. Fejt (Král), 13. Danko (Blaško), 34. Sobotka (Danko), 37. Apeltauer (Průcha), 41. Průcha (Apeltauer, Koch).

Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely na branku: 34:15. Diváci: 95.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Jiskra, Anděl, Dolejší, Koch, Blaško, Sobotka, Hrbáč – Fejt, Zápotočný, Král “C“ – Smutný, Apeltauer, Průcha – Trybuček, Danko, Střecha – Koudelka, Hlavatý. Trenér: Fejt.

Kyjov: Soukup (Kučera) – Toman, Prčík K., Kordula Jiří, Kordula Jan, Urc, Prčík J. – Fiala, Dobeš, Fraňo – Studénka, Pichler, Šedík – Slanina, Nemeškal.


Hodonín si odvezl minulý víkend z Brna cenné vítězství 5:4 po nájezdech, a tak se dostal do velké výhody, neboť je na domácím hřišti takřka k neporažení. V celé sezóně totiž padl před vlastním publikem pouze jedenkrát. Sílu domácího prostředí Hodonín ukázal hned v úvodu, když šel po necelých dvou minutách do vedení. Ve druhém dějství si vypracoval dvoubrankový náskok a s loňským finalistou z Brna bylo zle. Jiskřičku naděje vykřesal nejlepší střelec základní části Šmarda, jenže jeho tým o sedm minut později zmrazil Hübl. Brno se však nevzdávalo a šest minut před koncem bylo díky zásahu Baláče pouhou branku za Hodonínem. Jenže domácí v závěru zápasu prodali své zkušenosti a bez větších problémů dokráčeli do finále. V této sérii mohli diváci sledovat minisouboj mezi nejproduktivnějším hráčem základní části Rapantem a nejlepším střelcem Šmardou.

HBC Hodonín – HSK Staré Brno 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Hübl (Helešic), 27. Švagerka, 39. Hübl (Rapant) – 32. Šmarda M., 39. Baláč (Šmarda M.)

Rozhodčí: Orsál, Zvařič. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Střely na branku: 16:16. Diváci: 54.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Hlavačka Z. “C“, Kovář, Hanuš, Zetocha, Mohyla, Švagerka M. – Švagerka J., Švagerka Z., Vojáček – Navrátil, Tóth, Mráz – Rapant, Helešic, Hübl – Hlavačka L., Tomi, Roch.

Brno: Horák (Machovaec) – Dmytryszyn, Jandourek, Smrž, Zapletal – Baláč, Gavedna, Holub – Šír, Šmarda L, Šmarda M “C“ – Trotzmüller Jan, Trotzmüller Jiří, Klíma.


Už příští víkend začíná finále Moravské hokejbalové ligy, které se hraje na tři vítězné zápasy. První dva pak bude hostit Jihlava vždy od 14:00 hod. 

Petr Král

Štítky Jihlava, Hodonín, finále, Kyjov, Brno, SK Jihlava, Petr Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravská hokejbalová liga míří do finále. O titul se utká Hodonín s Jihlavou  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.