Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno bude v červnu hostit mistrovství Evropy v malém fotbale

Česká republika bude již za tři měsíce poprvé hostit seniorské mistrovství Evropy v malém fotbale. V týdnu od 9. do 17. června si ve sportovním areálu za Lužánkami v Brně změří své síly týmy z celé Evropy. Český národní tým však zatím stále nemá finální podobu. rozhodující bude aktuální forma hráčů v DRFG Superlize.

Nárůst popularity malého fotbalu přináší do hry kvalitnější hráče, což stěžuje výběr širšího dvacetičlenného kádru. Na Euro je potřeba vybrat hráče v top formě, kvalitě a psychické pohodě. Hrát v reprezentačním dresu není jednoduchá úloha, obzvlášť v domácím prostředí bude tlak na výsledek mnohem větší než za hranicemi. Tvůrci národního týmu úzce spolupracují s trenéry jednotlivých superligových výběrů, od nichž získávají informace o hráčích. Finální širší sestavu musí trenér Radek Pokorný a jeho asistent Stanislav Bejda oznámit Evropské federaci malého fotbalu nejpozději třicet dní před šampionátem. „Podrobný plán závěrečné přípravy je už dávno nachystán, teď se rozhoduje o tom, kdo si obleče dres se lvem na hrudi,“ dodal Štefek, vedoucí národního týmu malého fotbalu.

Nominace bude jasná již koncem března

Jarní část celostátní DRFG Superligy malého fotbalu odstartuje třetí březnový víkend a právě tehdy by se měla odrazit aktuální forma fotbalistů. V dubnu se setká dvacet hráčů do pole a čtyři brankáři na prvním reprezentačním kempu, který se uskuteční v Podještědském sportovním areálu v Českém Dubu. „Účast na kempu nezaručuje vstupenku do repre týmu na Euro, ale je to pouze příležitost ukázat se trenérům v co nejlepším světle. Může se stát, že v Brně nastoupí reprezentanti, kteří se na kempu vůbec neobjevili. Dveře má otevřené opravdu každý hráč. Kostra týmu má být silná, sehraná a odolná nátlakům reprezentačního trika,“ doplňuje Štefek. Finální patnáctka si následně změří síly v utkání se Slovenskem a českou reprezentací do 21 let v přípravném zápase, který se koná 6. června. Pár dnů před šampionátem už nejsou očekáváné žádné změny v týmu, zamíchat se můžou pouze pozice hráčů v poli.

Česká reprezentace opět touží po zlatě

Radost ze zlata si národní tým užil naposled před sedmi lety. Loni na šampionátu v Maďarsku hráči vybojovali bronzovou příčku. Celým tým má stejný cíl, dosáhnout největšího úspěchu na domácím poli. „Bude to něco speciálního stát před domácím publikem a slyšet národní hymnu za podpory rodiny, přátel a známých. Všichni si přejeme úspěch a se štěstěnou v zádech právě v Brně,“ popsal.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, Evropa, FC Zbrojovka Brno, Česko, národní tým, Lužánky, trenér, Česká fotbalová reprezentace, Radek Pokorný, Mistrovství Evropy ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude v červnu hostit mistrovství Evropy v malém fotbale  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.