Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Češi jsou dvojnásobní mistři světa v nohejbalu! Slováky porazili v královské disciplíně po osmnácti letech

Čeští nohejbalisté získali v Brně dva tituly mistrů světa. V turnaji jednotlivců vybojoval zlatou medaili Ondřej Vít, který byl společně s Janem Vankem, Lukášem Rosenberkem a Jakubem Pospíšilem i členem vítězného týmu trojic. Titul mistrů světa ve trojicích získali čeští nohejbalisté po osmnácti letech.

Vítovi vyšel ve finále singlu vstup do obou setů, v nichž získal rychle tříbodový náskok nad Rumunem Georgelem Bobisem. Podal koncentrovanější výkon než v pátečním vzájemném duelu ve skupině, který prohrál, a oplatil bývalému světovému šampionovi porážku ze souboje o titul na loňském mistrovství Evropy.

"Už osm let s Bobisem bojuji a poprvé se mi ho podařilo porazit. Udělal neskutečně mnoho chyb, kterých se nedopouští. Možná jej semlela atmosféra vyprodané haly. Nebo také to, že startuje ve všech třech soutěžích a projevila se na něm únava," uvedl Vít, který po čtrnácti letech navázal na dosud poslední český titul Petra Bubniaka. Bouřlivou atmosféru v hale vytvořilo přes 3000 diváků, čímž vytvořili nový historický rekord MS v nohejbalu.

Ve finálovém duelu dvojic Mrákava s Rosenberkem dovolili Slovensku v úvodním set u uhrát pouze sedm bodů, ale ve druhé sadě neproměnili mečbol. Slovákům se podařilo navzdory odstoupení zraněného Ladislava Stupáka stav otočit. V dramatické koncovce několikrát na bloku vynikl Radek Pelikán, jenž nahradil Mrákavu. Česká dvojice se ještě za nepříznivého stavu 8:10 vzchopila, odvrátila čtyři mečboly, ale Slovákům obhajobu titulu nepřekazila. "Zápas byl otázkou momentální formy. Dopustili jsme se více chybiček v útoku a v mezihře," poznamenal Mrákava.

Ve finále trojic neproměnil český tým v úvodní sadě setbol a ztratil ji. K vítěznému obratu nasměroval domácí nohejbalisty Vanke precizní hrou na síti. Kromě často nechytatelných útoků i úspěšně blokoval. "Od druhého setu jsme pozměnili taktiku, která se ukázala jako účinná," uvedl Rosenberk, který ke zlatu přidal i stříbrnou medaili ve dvojicích.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Jan Vaněk, Brno, Evropa, nohejbal, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi jsou dvojnásobní mistři světa v nohejbalu! Slováky porazili v královské disciplíně po osmnácti letech  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.