Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chtěla bych se stát fyzioterapeutkou. Korunku jsem vyhrála pro svou sestřičku, říká nová Česká Miss

Na konci září poznalo Česko svou novou Miss. Stala se jí jednadvacetiletá kráska Michaela Habáňová ze Zlína. Dost možná ji však budete potkávat i v Brně. Proč? Dozvíte se v rozhovoru!

Míšo, pověz nám, jaké je to stát na molu a uslyšet: Novou Českou Miss se stává Michaela Habáňová“?
Bylo to strašně zvláštní. V průběhu večera jsem už šla přebrat dvě ocenění (za nejlepší národní kostým módní návrhářky Báry Hoškové a Miss online, pozn. red.), tak jsem nečekala, že bych mohla ještě vyhrát. Byla jsem přesvědčená, že zvítězí úplně jiná finalistka, a očekávala, že moderátor řekne její jméno a najednou jsem zaslechla to své. Je to zkrátka nepopsatelný pocit, byla jsem strašně dojatá. Věděla jsem, že je tam celá rodina a jsou na mě hrdí.

Navíc jsem slíbila své malé sestřičce, že až vyhraji korunku, může si ji vzít do školky, aby se do ní zamiloval kluk, co se jí líbí. Když vyhlásili mé jméno, vyhledala jsem ji pohledem a viděla, jak mi tleská a stékají jí po tvářičce malé slzičky. Tak doufám, že toho kluka teď skutečně sbalí.

 

Takže žádný stres, tréma nebo strach ze zlomeného podpatku?
Než celý galavečer začal, tak jsem byla trochu nervózní. Přeci jenom je něco jiného zkoušet choreografii před pár lidmi a pak vyjít před tisíce diváků. Ale hned jak jsem vyšla na molo, tak stres opadnul. Ale abyste si nemysleli, že všechno probíhalo úplně idylicky, zažila jsem i já během večera kritický moment.  Už jsme měli jít promenádu ve spodním prádle, byly jsme seřazeny u pódia a odpočítávaly se poslední minuty, když v tom mi holky řekly, že nemám číslo. Holky už skoro vycházely a já poletovala a nemohla ho najít. Ale naštěstí vše dobře dopadlo, a dokonce mě stihli i vizážisté z Make-Up Institute přepudrovat, abych na molo nevyšla celá orosená.

Teď je to pro tebe všechno hodně čerstvé. Dokážeš si představit, jak bude vypadat tvůj život dál? 
Od finálového  večera mi neustále zvoní telefon a někdo mi gratuluje, takže jsem ještě neměla čas být chvíli sama a uvědomit si, co se vlastně děje. Je mi jasné, že se teď můj život asi trochu změní, ale doufám, že to bude příjemná změna. Nebojím se té změny. Byla bych moc ráda, aby mi titul a jméno pomohly prosadit se v tom, co chci skutečně dělat.  Studuji fyzioterapii na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity a ráda bych se věnovala dětem s hendikepem. Tak doufám, že mi to vyjde.

Vyšla ti škola kvůli soutěži vstříc?

Na půl roku jsem měla individuální režim. Vyšli mi naplno vstříc. Nebýt toho, školu bych se všemi povinnými semináři neměla šanci udělat. A to by mě moc mrzelo, protože mě neskutečně baví. Moc jim za to děkuji. 

Zmínila jsi, že máš přítele. Nebojíš se, že Vás Tvůj úspěch rozdělí?
Rozhodně nebojím. Přítel byl pro mě jeden z hlavních impulzů, abych do soutěže šla. Celou dobu mě neskutečně podporoval a snažil se mi i radit.  Jsme spolu pět let a pořád se máme moc rádi.

Na jaký moment v průběhu celé soutěže nejraději vzpomínáš?
Je to trochu paradox, protože teď nejradši vzpomínám na kurz přežití, který byl opravdu strašně náročný, a v ten moment jsem si ho moc neužívala. Zpětně však vidím, jak nás vypjaté situace a vzájemná spolupráce strašně sblížily, přestaly jsme být soupeřkami a stala se z nás rodina.

Jak tě napadlo přihlásit se do soutěže Česká Miss?
Ale já jsem se nepřihlásila. Lidé kolem mě mi sice často říkali, že bych to mohla zkusit, a já jsem nad tím i několikrát přemýšlela, ale nikdy jsem nesebrala tolik odvahy, abych do toho skutečně šla.  No a pak jednoho dne volají z České Miss, že jsem přihlášená a mám přijít na casting. Tak jsem to šla zkusit. A vidíte, jak to dopadlo.

 

Chtěla by ses v budoucnu věnovat nějaké charitativní činnosti?
V rámci soutěže jsme se v létě zúčastnily charitativní akce – tábor pro matky s dětmi organizace Women for Women, která je zaměřená na ženy s těžšími životními osudy. A jelikož mám ráda děti, mám naprosto jasno. V budoucnu bych se ráda věnovala dětem, ke kterým osud nebyl úplně příznivě nakloněn. Zároveň jsem v rámci spolupráce České Miss a organizace UNICEF vyrobila panenku na podporu dětí zemí třetího světa, která byla na afterparty vydražena.

Každá vítězka bude Českou republiku reprezentovat také na mezinárodní soutěži. Ty poletíš na tu nejprestižnější, v listopadu do Las Vegas na Miss Universe. Těšíš se?
Na to se opravdu velmi těším. Já miluju cestování a ráda poznávám lidi z celého světa. Od čtrnácti let jezdím po jazykových kurzech v zahraničí a získala jsem tam spoustu přátel. Navíc soutěž sama o sobě pro mě bude velká výzva, tak snad Českou republiku nezklamu.

Co bys vzkázala svému Já za rok?

Zůstaň stejná, jaká jsi.

Foto Česká Miss | Zdroj Česká Miss

Štítky Česká Miss, Michaela Habáňová, Česko, soutěž, Brno, Zlín, Miss Universe, UNICEF, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla bych se stát fyzioterapeutkou. Korunku jsem vyhrála pro svou sestřičku, říká nová Česká Miss  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.