Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

„Každý si svoje štěstí vytváří sám,“ říká Albert Černý z Lake Malawi

Albert věří, že každý člověk je v jádru dobrý. Ledy ze své limonády si nenápadně odloží do mého horkého čaje, ve tváři má upřímný úsměv a spontánně nám v potemnělém šeru kavárny skládá písničku.

Albert si záhy objednává bagetu a chce, aby rozhovor pokračoval, jen jestli nevadí, že křupe. Po setkání s Albertem a Jeronýmem si uvědomíte, že právě oni jsou ti v jádru dobří.

Jak vnímáte svůj věk?

A: Já jsem spokojený. Četl jsem nedávno v Indii knížku Věčné mládí. Píše se tam, že v momentě, kdy člověk dojde v životě do bodu, kdy má pocit, že už si to odpracoval a myslí si, že by měl sklízet ovoce, tak že už ho čeká jen smrt.

Máte nějakou vlastní životní filozofii, nebo se řídíte různými radami?

A: Taťka říká, nehledej chybu vně sebe. Od malička mi říkal, že si svoje štěstí vytvářím sám. Celkem v to věřím. Když přemýšlím nad něčím důležitým, musím vědět, že se rozhoduju v klidu a ne pod náporem emocí. Emoce přijdou a zase odejdou, a když si to člověk dokáže uvědomit, tak to největší dar.

J: Alberta v tomhle vystihují dveře do jeho pokoje. V naštvanosti do nich dal ránu pěstí a udělal tam díru. Pak si uvědomil, co udělal a nakreslil kolem té díry sluníčko.

Kde jste získali prvotní impuls k hudbě?

J: Všichni v kapele jsme doma byli už odmalička vedeni k hudbě. U mě sehrála zásadní roli i učitelka z gymplu. Půjčovala nám aparaturu a motivovala nás se spolužáky, abychom spolu hráli.

Jak dlouho trvá napsat a vydat písničku?

J: Klidně i jeden den, pokud máme k dispozici studio. /Albert na místě skládá písničku o červeném gauči v kavárně Falk/.

Liší se publikum v Česku a v Anglii?

J: U nás jsou hezčí holky. (smích)

A: Lidi jsou víc uvolnění a víc sami sebou.

Jaký to je pocit být idol holek?

A: Je to super, protože v tobě vidí ty dobré věci a myslím, že ne jen holkám dávám skrz hudbu určitou naději.

Máte ambice se přestěhovat třeba do Británie?

A: Manažer Ewy Farne mi jednou řekl, že je naivní si myslet, že budu úspěšný někde jinde než doma, protože tady mě lidi nechápou a jinde mě pochopí. Být úspěšný doma, to je základ. Ještě se nikam nestěhujeme, ale určitě bychom chtěli v Anglii hrát častěji.

Alberte, doporučíš nějaké místo v Londýně, které máš fakt rád?

A: Mám rád Broadway Market v sobotu ráno. Je to maličký trh a mají tam nejlepší jídlo v Londýně a navíc je levné. Je to u Regent's Canal, kde kotví krásné hausbóty.

Stala se vám někdy nějaká bizarnost na koncertě?

A: Na Bernard Festu ještě s Charlie Straight jsem si nevšiml, kde končí pódium a zničehonic jsem spadl dolů a prakticky zmizel v mezeře mezi repráky.  

Nejlepší koncert, na kterém jste byli?

J: Teď nedávno na Foals ve Vídni a předtím na Rock for People, kde letos hrajeme, akorát ti Foals už tam nebudou.

A: Chtěl bych pozdravit všechny, co právě čtou tenhle rozhovor. Pusťte si od Foals písničku London Thunder a vzpomeňte si na něco hezkého, co jste zažili. Nebo si zapalte svíčku a uvidíte svoji budoucnost.

http://lakemalawimusic.com
22.3. Brno, Fléda
24.3. Praha, KC Zahrada

Štítky Albert Černý, jezero Malawi, kavárna, hudba, Indie, Londýn, Anglie, Rock for People, Velká Británie, Česko, Vídeň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Každý si svoje štěstí vytváří sám,“ říká Albert Černý z Lake Malawi  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.