Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejlepší cupcake v Brně už si dáte i na Zelňáku! A k tomu boží zmrzku nebo domácí limonádu

PR článek

Do brněnského světa sladkých potěšení vstoupila teprve před necelými třemi lety. I za tak krátkou dobu si však dokázala získat srdce a chuťové pohárky značné části Brňanů. Uznání za skvělou práci přišlo záhy - oficiální gastro průvodce Gourmet Brno ji označil za nejlepší brněnskou cukrárnu. Seznamte se: Cupcakekárna.


Cupcake is NOT muffin

Cupcake, sladký dortík složený z korpusu a krému, není muffin. Zjistíte to záhy po vstupu do Cupcakekárny u Svoboďáku nebo Zelňáku (v přízemí Tržnice Brno) . Napoví vám to nápisy na krabičkách či slogan na stěně. „Je to takový vtípek a zároveň naše vysvětlení na jednu pořád se opakující otázku,” vysvětluje s úsměvem jedna ze dvou majitelek podniku Lucie.

Jaký je tedy rozdíl mezi cupcakem a muffinem?

„Cupcake je spíše malý dortík určený pro jednu osobu. Oproti muffinu je z jiného těsta. Zatímco muffin je spíš taková bábovka, cupcake je jemnější a zároveň o mnoho hutnější, korpus ještě plníme ovocným pyré, domácím likérem nebo slaným karamelem. Jemný korpus navíc vždy nahoře zdobí ještě krém ,” dodává jedním dechem Lucie.

Z domácího pečeníčka k nejlepší brněnské cukrárně

První Cupcakekárnu na Svoboďáku otevřela v září roku 2015 spolu se svou kamarádkou a bývalou spolužačkou z vysoké školy Verčou. „Žádné profesionální zkušenosti jsme s pečením neměly, pouze takové  to klasické domácí pečeníčko,” říká Lucie.

„Od začátku jsme měly štěstí na lidi. Najaly jsme cukrářku, která nebyla vyučenou cukrářkou, ale hrozně ráda pekla. Pak jsme přijaly i jejího přítele (taktéž nebyl cukrářem) a postavily skvělý tým,” vysvětluje Verča.

Cupcake měl být přitom jen doplňkem ke kávě, po nadšeném přijetí ze strany zákazníků se však situace obrátila. „Na skvělé kávě si však zakládáme i nadále,” ujišťuje velká milovnice kávové kultury Lucie. Spolu s úžasným cupcakem si ji lidé můžou od konce loňského roku dopřát i na Zelňáku.

 

Více než stovka druhů, neustálé experimentování

Kdo by čekal pět druhů dortíků po celý rok, velmi by se spletl. Verča s Lucií a jejich cukrářský tým se snaží neustále přicházet s novými nápady. „Receptů se v naší nabídce protočilo už zhruba sto dvacet, číslo se však pořád zvyšuje,” říká Lucie. „Je to občas pokus - omyl. Musíme pořád zkoušet, vymýšlet, experimentovat. Aktuálně máme v nabídce vždy 14 - 16 druhů,” doplňuje Verča.

Milovaný slaný karamel stálicí, cibulový se sýrem největším úletem

Děvčata přitom dokazují, že fantazii se meze nekladou. V Cupcakekárně jste si tak mohli vychutnat například dortík s javorovým sirupem a kousky vypečené slaniny. Za největší úlet však považují jediný opravdu slaný cupcake, který kdy nabízely: cibulový s krémovým sýrem.

Absolutním miláčkem zákazníků je cupcake se slaným karamelem nebo kokosový cupcake postavený na slavné Raffaello kuličce.  Od května se můžeme těšit také na parádní nabídku ovocných dortíků. „Přijde nám jako hloupost dělat ovocný cupcake v lednu.  V letní sezóně využíváme čerstvé ovoce od místních pěstitelů, jelikož se s mraženým ovocem vůbec nedá srovnat. Cupcake díky tomu pak získá úplně jiný rozměr,” vysvětluje Verča.

Bez lepku, cukru nebo pro vegany? Není problém

V Cupcakekárně si božský dortík může dopřát každý. Děvčata totiž myslí i na lidé se specifickými preferencemi či alergiemi různého druhu. Aktuálně nabízí střídavě zhruba pět druhů veganského cupcakeku, několik druhů bezlepkového.

„Po opakovaných přáních jsme se jednou rozhodly vytvořit dokonce cupcake bez cukru, mléka, mouky i vajec. Všechno de facto nahradil banán,” usmívá se Lucie. Lidé zapálení do fitness stylu života pak určitě ocenili jeden bláznivý experiment - proteinový cupcake.

Domácí zmrzka a limonády na zahrádce

Se sílícím jarním sluníčkem a s ním i naší chutí na zmrzku si Verča s Lucií pro zákazníky připravily opravdovou parádu: v Cupcakekárně v přízemí Tržnice Brno na Zelňáku budou poprvé nabízet domácí zmrzliny.

Opět se tak můžeme těšit na kreativní kombinace a nápadité chutě v klasických i veganských verzích. „Zrovna nabízíme zmrzku se slaným karamelem z klasické smetany a velmi povedený mangový sorbet, ve kterém nejsou ani vajíčka ani mléčné výrobky,” upřesňuje Lucie.

Začátkem dubna si navíc ke zmrzlině můžete sednout do stínu na zahrádku mezi dvěma historickými náměstími a všechno spláchnout domácí limonádou. „Naše cukrářka je šikulka. Vedle dortíků dělá v zimě také pečené čaje a po celý rok i domácí sirupy na limonády,” dodává Verča.

Až se tedy při hezkém počasí rozhodnete udělat si hezkou chvíli na dobrou kávu a dortík, který vás nadchne, můžete si rovnou odnést recept. Najdete ho v originálních Cupcake is NOT muffin! novinách.


Úžasné výtvory z dílny Cupcakekárny můžete sledovat i na Facebooku (Svoboďák a Zelňák), Instagramu (Svoboďák a Zelňák) nebo na webových stránkách

Foto Cupcakekárna

Štítky Cupcakekárna, Zelný trh, Tržnice Brno, cupcake, káva, limonáda, zmrzlina, zahrádka, muffin, Brno, karamel, sýr, cukr, ovoce, těsto, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší cupcake v Brně už si dáte i na Zelňáku! A k tomu boží zmrzku nebo domácí limonádu  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.